İzmir'de okuyan öğrenciler çok şanslı! Öğrencilerin karnı sıcak yemekle doyacak: Yüzlerce öğrenciye ücretsiz oldu

İzmir'de okuyan öğrenciler çok şanslı! Öğrencilerin karnı sıcak yemekle doyacak: Yüzlerce öğrenciye ücretsiz oldu

İzmir'de okuyan öğrenciler kendini şanslı sayıyor. Sıcacık yemeklerle karınları doyuyor üstelik yüzlerce öğrenciye ücretsiz veriliyor. Ekonomik koşullar nedeniyle beslenme sorunu yaşayan öğrenciler hafta içi her gün 6 noktada sıcacık yemeklerle buluşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik şartlar nedeniyle üniversite öğrencileri aç kalmasın diyerek önemli bir kampanyaya imza attı. Hafta içi her gün Altınoluk'ta da ücretsiz sıcak yemek hizmeti sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi saat 17.00 ile 19:00 saatleri arasında üniversite kampüsleri çevresinde ev yemeği hizmeti sağlıyor. İşte tüm detaylar…

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği diyerek üniversite öğrencilerine yönelik sıcak yemek uygulaması başlattı. Bu yılda hız kesmeden devam eden hizmet Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüslerinde ve yakınında oluşturulan yemek dağıtım noktalarında öğrencilerle buluşuyor. Sıcak sıcak hazırlanan ev yemekleri günlük olarak öğrencilere ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

İzmir'de Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Sıcak Yemek Desteği - www.mahalligundem.com - Haber Portalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gençlerin kendilerini yalnız hissetmemesi gerektiğini belirterek “Gençlerimiz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında birçok problemle boğuşuyor. Üniversiteyi kazanan pırıl pırıl gençlerimize her türlü desteği vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

4000 KİŞİYE HİZMET SAĞLANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan hizmet Her gün farklı bir menü ile çıkıyor. Günde ortalama yaklaşık 4000 kişilik ücretsiz yemek hizmeti sağlanırken ekonomik koşullarda hayatta kalmaya çalışan öğrencilere İlaç gibi geliyor. Saat 17.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet sağlanırken mutfakta üretilen ürünler sağlıklı ve güvenilir koşullarda hazırlandıktan sonra öğrencilere sunuluyor.

İzmir, öğrencilerine sahip çıkıyor: 6 noktada ücretsiz yemek! - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

Öğrenciler ücretsiz yemek hizmetinden yararlanmak için uzun kuyruklar oluştururken bu durumdan son derece memnun olduklarını da belirtiyor. Öğrencilerden İrem Doğan, “Bu tür projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler ekonomik olarak gıdaya erişmekte zorluk çekebiliyor. Maddi olarak ders çıkışında bir şey alamayacak olsa bile burada sıcak bir çorba içebiliyor. Yemeklerin sağlıklı ve hijyenik olması da önemli. Umarım gelecek senelerde de devam eder” şeklinde konuştu.

Haberler | İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilere yemek noktasını 6'ya çıkardı

AİLELERİN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLMİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aşevleri şube müdürlüğü 2024 yılı ocak-haziran ayları arasında üniversite öğrencilerine toplamda 248.000 kişilik akşam yemeği dağıtımı gerçekleştirdi. Arkadaşından gelen Öğrenciler ile birlikte yurtlarda kalan ve ailelerinden uzak bir şekilde eğitim alan öğrencilerin aile eksikliğini hissetmemesi için tüm kolaylıklar sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN