Dünyanın en zenginlerinden! Rahmi Koç'un en büyük hayali şaşırttı: "Hiç bir zaman yapamadım"

Dünyanın en zenginlerinden! Rahmi Koç'un en büyük hayali şaşırttı: "Hiç bir zaman yapamadım"

Tüm Türkiye'nin adını bildiği Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, en büyük hayalini açıkladı. Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Rahmi Koç, katıldığı programda yaşamak istediği hayalini anlattı herkes şaşırıp kaldı. “Hiçbir zaman yapamadım”

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Selamlique İstanbul Youtube kanalında Yayınlanan röportajda en çok kurduğu hayalini açıkladı. Belki de birçok kişinin yaptığı o iş Rahmi Koç'un hayali oldu. İşte Rahmi Koç'un hayali…

RAHMİ KOÇ'UN HAYALİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Selamlique İstanbul Youtube kanalında yayınlanan röportajda önemli açıklamalarda bulunan Rahmi Koç, en çok kurduğu hayali paylaştı. Hiçbir program yapmadan plajda bir mayo ile gezmenin en büyük hayali olduğunu belirten Rahmi Koç, hiç yaşayamadığını da belirtti. Plajda bile sürekli bir program yapmak zorunda kaldığını ya da misafir ağırlamak durumuyla karşı karşıya kaldığını belirten Rahmi Koç hep bir meşguliyetinin olduğunu da belirtti.

DENİZ TUTKUNU PATRONLAR| Alem Dergisi

İLGİNÇ SORULARA ŞAŞIRTICI CEVAP

Selamlique İstanbul Youtube kanalında yayınlanan 1 Fincan Kahve 40 soru programına konuk olan Rahmi Koç kendisine sorulan yanıtlara samimiyetle cevap verdi. Kendisine yöneltilen sorulardan bazıları şu şekildeydi:

-Çocukken en çok kurduğunuz hayal neydi?

En çok kurduğum hayal hiç programsız plajda bir mayoyla gezmek akşama kadar.

-Peki oldu mu?

Maalesef hiç olamadı. Plajda bile program program, misafir ağırlama şu bu... Hep meşgul olduk.

Rahmi Koç, bir günlüğüne kimin yerine geçmek istediğini açıkladı - Patronlar Dünyası

-Rahmi Bey hangi süper güce sahip olsanız iş hayatınız daha kolay olurdu?

Herhalde bugünkünün iki misli bir çalışma yani gün 24 saat yerine 48 saat olsaydı çok daha işim rahat olurdu diye düşünüyorum.

-Peki iş yerinde bir günlüğüne başkasının işini yapacak olsanız kimin işini yapmak isterdiniz?

Ya odacı olurdum ya çaycı.

-Peki bugün sıfırdan bir şirket kuracak olsanız hangi sektöre girersiniz?

Herhalde yapay zekâ, moda o şimdi. Zaman zaman moda değişir. Bazen moda ihracatçılardır, bazen domates salçası yapanlar, bazen otomotiv grubu, şimdi de yapay zekâ moda oldu. Herhalde ben de o yapay zekâ işine girerdim ve bir startup başlatırdım diye düşünüyorum.

-Peki yapay zekânın insanların işini elinden alacağına inanıyor musunuz?

İnsan faktörü katiyen elemine edilemez, ona çok kuvvetle inanıyorum.

-Peki. Başarılı olmaktaki en önemli unsur nedir?

Fırsatları değerlendirmek.

Rahmi Koç, bir günlüğüne kimin yerine geçmek istediğini açıkladı – ParaMedya

RAHMİ KOÇ İDOLÜNÜ AÇIKLADI

Giyim konusunda olan merakının nasıl oluştuğu ve ilham kaynağı sorusuna yanıt veren Rahmi Koç, küçükken Avustralyalı bir dadıları olduğunu belirtti. Her akşam kendilerini yıkayarak hazır ettiğini tertemiz giydirdikten sonra babalarının eline öpüp yatağa doğru geçtiklerini söyleyen Koç, giyinme merakının küçük yaşlardan geldiğini söyledi. İngiltere'ye ve Amerika'ya gittiğini belirten Rahmi Koç oralarda da çok insan gördüğünü ve nasıl giyindiklerine dikkat ettiğini söyledi. Kendisinin bir ayakkabı dükkanı olduğunu ifade eder Koç, ısmarlama ayakkabı yapan bir tane terzisi olduğunu da belirtti. Ayakkabıcının adı da R&R tavsiyesinde bulunan Rahmi Koç, bir çift ayakkabının özel olarak orada yapılmasını tavsiye etti.

Henry Ford ‑ Biography, Inventions & Assembly Line

Hayatta en çok önem verdiği şeyin dostluk, terbiye, nezaket olduğunu belirten Rahmi Koç nefret etmemenin ve dedikodu yapmamanın hayat felsefesi olduğunu da söyledi. İş hayatında kendisine idol olarak belirledi bir kişi sorulduğunda ise Henry Ford ismini veren Rahmi Koç gençlere de şu tavsiyelerde bulundu:

“Gençlerin okuldan veyahut üniversiteden çıkar çıkmaz verecekleri karar kendi patronu olarak iş mi kuracaklar yoksa başkasının yanında profesyonel olarak mı çalışacaklar, ona karar vermelerini tavsiye ederdim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN