Guterres: Orta Doğu’da kriz korkunç boyutlara ulaşıyor

Guterres: Orta Doğu’da kriz korkunç boyutlara ulaşıyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu'da devam eden çatışmalara dair kaygılarını dile getirerek, “Orta Doğu'nun farklı yerlerinde yanan ateşler hızla cehenneme dönüşüyor” ifadelerini kullandı. Guterres, uluslararası toplumun bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

BM Genel Sekreteri Guterres, bölgedeki çatışmaların insan hayatını tehdit ettiğini belirtti. Ortaya çıkan insani krizlerin derinleşmesine neden olan bu durumun, barış çabalarını da sekteye uğrattığını vurguladı.

Guterres, çatışmaların sadece belirli bölgelerle sınırlı kalmadığını, tüm Orta Doğu'ya yayılma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

"KÜRESEL CEVAP GEREKİYOR"

Guterres, dünya genelindeki liderlere çağrıda bulunarak, barış ve güvenliğin sağlanması için acil eylem planları geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. “Orta Doğu’da kriz korkunç boyutlara ulaşıyor. Bu ateşleri söndürmek için uluslararası dayanışma şart” dedi.

BMGK TOPLANTISINDA LÜBNAN İÇİN ACİL EYLEM ÇAĞRISI YAPILDI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Lübnan'da artan gerilimler ve güvenlik endişeleri nedeniyle acil oturum düzenleyerek uluslararası toplumun dikkatini bu kritik duruma çekti.

ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Lübnan'da son günlerde yaşanan gelişmeleri ele almak amacıyla acil bir oturum gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'daki gelişmelere dikkat çekerek, uluslararası toplumun acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'daki gelişmeleri ele almak üzere düzenlediği acil toplantıda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres önemli bir konuşma yaptı. Guterres, ülkedeki artan siyasi ve ekonomik krizlerin halk üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Uluslararası toplumun Lübnan’a yönelik acil ve kararlı adımlar atması şart" dedi. Guterres, Lübnan’ın istikrarı için gerekli yardımların hızla ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN