Ev ve arsaya talep düştü: Yatırımcıların yeni gözdesi meğer buymuş! Parası olan fellik fellik arıyor

Ev ve arsaya talep düştü: Yatırımcıların yeni gözdesi meğer buymuş! Parası olan fellik fellik arıyor

Elindeki parayı katlamak isteyen vatandaşlar, artık arsa veya konut almak yerine farklı yatırım araçlarına yöneliyor. İşte, son dönemin en çok tercih edilen yatırım aracı...

Türkiye'de artan fiyatlar dur durak bilmezken, tapu daireleri de sürekli hareket halinde. Konut ve arsaya yönelen yatırımcılar, gayrimenkul alanında yeni fırsatlarla karşılaşıyor. Son zamanlarda ise ev veya arsa almak vatandaşların ilk tercihleri arasında yer almıyor.

EV VE ARSA DÖNEMİ GERİDE KALIYOR

Halktv'de yer alan habere göre, ticari gayrimenkul fiyat endeksi 2024'ün ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,3 oranında artış gösterdi.

Özellikle İstanbul ve Ankara'daki metrekare fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken, kiracılar bu durumdan oldukça şikayetçi. Ev sahipleri kazançlarını artırırken, kiracılar uygun daire arayışına devam ediyor.

İŞ YERİ VE DÜKKANLARA TALEP ARTTI

Son günlerde, eline para geçen yatırımcılar, iş yeri ve dükkan almayı tercih ediyor. Uzun vadeade daha karlı olduğu belirtilen bu yatırımlar, aynı zamanda düzenli kira geliri sağlama potansiyeline sahip olduğu için tercih ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN