İBB'den görülmemiş destek! Alacaklılar, borcu olanlar, boşanacaklar... Binlerce kişiye ücretsiz avukat desteği geliyor

İBB'den görülmemiş destek! Alacaklılar, borcu olanlar, boşanacaklar... Binlerce kişiye ücretsiz avukat desteği geliyor

İstanbul’da yaşayan binlerce vatandaşa müjdeli bir haber verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi avukat desteği sağlayacağını duyurdu. İşte konuya ilişkin detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İstanbul Barosu arasında imzalanan yeni protokol, dezavantajlı gruplara yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi. Ekonomik zorluk yaşayan, şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar gibi ihtiyaç sahipleri, adli yardım hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanına sahip olacak.

yeni-proje-2024-10-01t133406-639.jpg

ADLİ YARDIMDA YENİ DÖNEM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, adli yardım sisteminin güçlendirilmesi amacıyla imzalanan protokolün detaylarını paylaştı. Protokol, yoksul vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. İmamoğlu, “Adalete erişim bir temel hak ve bu hakkı kullanamayanların sayısı giderek artıyor” ifadelerini kullandı.

Protokol, özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan bireyler ile koruma ihtiyacı duyan kadınlar ve çocuklar için büyük önem taşıyor. İBB, İstanbul Barosu ile işbirliği yaparak, bu grupların hukuki destek almasını sağlamak amacıyla adli yardımı genişletmeyi planlıyor.

yeni-proje-2024-10-01t133354-068.jpg

GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAYACAK

İmamoğlu, adli yardımın savunmasız gruplar için kritik bir mekanizma olduğuna dikkat çekti. “Son yıllarda merkezi idareden gelen kaynakların yetersizliği, adalet sistemimizi zayıflatıyor. İBB olarak, bu boşluğu doldurmak için harekete geçiyoruz” dedi. İmamoğlu, bu işbirliği ile adaletin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Saraç, İstanbul Barosu olarak 8 bin 500 avukatın adli yardım hizmeti sunduğunu belirtti. Ancak, avukatların vekalet ücretlerine 19 aydır ulaşamadığını ifade ederek, bu durumun hizmetin kalitesini etkilediğini kaydetti. Saraç, “Bu protokol, adli yardımı daha da güçlendirecek ve topluma yararlı olacak” dedi.

yeni-proje-2024-10-01t133337-718.jpg

YENİ FIRSATLAR YOLDA

Bu işbirliği ile İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahipleri, avukatlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacak. Protokol kapsamında, adli yardım bürolarında hizmet veren avukatlar, vatandaşların yasal haklarını öğrenmelerine yardımcı olacak. İBB'nin bu adımı, birçok insanın adalet sistemine olan güvenini artıracak ve eşit bir yargı süreci sağlanmasına katkıda bulunacak.

İstanbul Barosu ile gerçekleştirilen bu işbirliği, sosyal adaletin sağlanmasında önemli bir aşama olarak öne çıkıyor. Gözler, protokolün getireceği yeniliklerde ve sağlanacak desteklerde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN