Kokusuna aldanmayın hemen kulağınıza koyun! 1 diş sarımsağın 30 dakikadaki mucizevi etkisine inanamayacaksınız

Kokusuna aldanmayın hemen kulağınıza koyun! 1 diş sarımsağın 30 dakikadaki mucizevi etkisine inanamayacaksınız

Yemeklerde çok fazla kullandığımız ancak ağır kokusundan dolayı birçok kişiyi rahatsız eden sarımsağın kokusuna aldanmadan hemen kulağınıza koyun. Bunun öyle bir nedeni var ki… 1 diş sarımsağın 30 dakikadaki mucizevi etkisine inanamayacaksınız…

Sarımsak, kokusuyla pek de sevilmese de, sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Son günlerde yapılan araştırmalar, sarımsağın kulak ağrısı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle çocuklarda sıkça rastlanan kulak ağrıları, enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkmakta ve günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir.

KULAK AĞRISININ SEBEPLERİ

Kulak ağrısının başlıca nedeni genellikle enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar, kulakta zonklama, yanma veya batma gibi çeşitli ağrı türlerine yol açabilir. Kulak burun boğaz doktorları, bu tür durumlarda uygun antibiyotik tedavisi uygulamaktadır. Ancak, bazı enfeksiyonlar bakteriyel olmadığı için antibiyotik tedavisi etkili olmayabilir.

SARIMSAĞIN DOĞAL ANTİBİYOTİK ÖZELLİĞİ

Sarımsak, doğal bir antibiyotik olarak bilinir ve kulak ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Eğer kulak ağrısı çok kuvvetli değilse, kişi doktora gitmeden önce evde uygulayabileceği basit yöntemlerle bu ağrıyı dindirmeye çalışabilir.

kulaga-sarimsak-koymanin-faydalari-1.jpg

KULAĞA SARIMSAK UYGULAMASI

Kulak enfeksiyonları nedeniyle oluşan ağrıları hafifletmek için sarımsak kullanmak oldukça etkilidir. Sarımsağın, kulağınızda yarım saat kadar bekletilmesi, ağrıyı önemli ölçüde azaltabilir. İşte uygulanması gereken adımlar:

  1. Bir diş sarımsağın uç kısmını kesin.
  2. Sarımsağı bir gazlı beze sarın.
  3. Bu sarımsağı kulağınızın içine yerleştirin, ancak kulak kanalına itmemeye dikkat edin.
  4. Sarımsak yerleştirildikten sonra kulağınızın üzerine ılık bir havlu koyun.

Bu basit uygulama ile kulak ağrısının neden olduğu yanma, batma ve zonklama hissinin yok olması mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN