Fransa, İran'daki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri için uyardı

Fransa, İran'daki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri için uyardı

Tahran Büyükelçiliği, bölgede artan gerilim nedeniyle Fransız vatandaşlarının en kısa sürede İran'dan ayrılmalarını ve seyahatlerinde dikkatli olmalarını istedi.

Fransa'nın Tahran Büyükelçiliği, İran'daki vatandaşlarına yönelik kritik bir uyarıda bulunarak, mevcut bölgesel gerilimlerin artırdığı güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti. Açıklamada, Fransızların İran'daki seyahatlerinde dikkatli olmaları gerektiği vurgulanırken, acil bir durumla karşılaşmaları halinde derhal elçilikle iletişime geçmeleri gerektiği belirtildi.

"EN KISA SÜREDE İRAN'I TERK EDİN"

Açıklamada, Fransızlara İran'a seyahat etmemeleri, burada bulunanlara da "hava sahası açılır açılmaz mümkün olan en kısa sürede" ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi.

İran'da ikamet eden Fransızlardan da imkanı olanların "uluslararası hava trafiği başlar başlamaz geçici olarak ülkeden ayrılmaları" istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN