Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 21 bin çocuk kayboldu

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 21 bin çocuk kayboldu

Uluslararası Çocukları Koruyun adlı sivil toplum kuruluşu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 21 bin çocuğun kaybolduğunu tahmin ettiklerini duyurdu. Birleşmiş Milletler Filistin Yardım ve Çalışma Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise, "Bir ebeveyn olarak, bu kadar çok çocuğun kaybolduğunu bilmek son derece üzücü. Onların akıbeti belirsiz kalabilir" dedi.

İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), dün yaptıkları açıklamada, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 21 bin çocuğun kaybolduğunu tahmin ettiklerini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazze'de 21 bin kadar çocuğun kayıp olduğu tahmin ediliyor. Bu çocuklardan bazılarına ne olduğunu asla bilemeyebiliriz. Savaşın başlamasından bu yana İsrail güçleri yüz binlerce Filistinliye eşyalarını toplamaları ve belirli süreler içinde bölgeyi boşaltmaları için emir verdi. 21 binden fazla çocuk ailelerinden koparıldı ya da yetim kaldı”

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise, "Çatışmalar ve savaşlar sırasında en çok çocuklar zarar görüyor, ve Gazze'de de bu durum farklı değil. Bir ebeveyn olarak, bu kadar çok çocuğun kaybolduğunu bilmek gerçekten çok üzücü. Onların kaderi belirsiz kalabilir," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN