Milyonlarca memur ve emekli Temmuz zammı için beklerken, SGK uzmanından kötü haber geldi!

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz zammı için beklerken, SGK uzmanından kötü haber geldi!

Türkiye'de milyonlarca memur ve emekli maaş zammı için Temmuz ayını dört gözle bekliyordu. Vatandaşlar 'Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlarına Temmuz'da zam yapılacak mı? Memur maaşlarına Temmuz ayında zam yapılacak mı?' sorularını araştırırken gelen son dakika haberi herkesi hevesini kursağında bıraktı. Milyonlarca memur ve emekli Temmuz zammı için beklerken, SGK uzmanından kötü haber geldi!

TÜİK'in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon verileriyle memur ve emekli maaş zamları netleşecek. Ancak Hürriyet'e konuşan SGK Uzmanı Nergis Şimşek'e göre hükümetin ek bir adım atmaması durumunda memurlar enflasyonun altında bir zam alacak ve kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan emekliler hiç zam alamayacak.

MEMURLAR ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ALABİLİR

Uzmanlara göre, ilk 6 aylık enflasyon farkı %27 civarında olacak. Ancak toplu sözleşme gereği memurlara %15 zam verildiği için enflasyon farkı sadece %12 olacak. Temmuz ayında yapılması planlanan %10'luk zamla birlikte memurların toplam zam oranı %22'de kalacak.

yeni-proje-2024-06-30t115039-782.jpg

BAZI EMEKLİLER HİÇ ZAM ALAMAYACAK

Emekli maaşlarına gelince, %27'lik bir enflasyon farkı olması durumunda Bağ-Kur ve SSK emeklileri %27 zam alacak. Ancak bu zam kök maaş üzerinden hesaplanacağı için kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan emekliler zamlı maaşları 10 bin TL'yi geçse bile yine 10 bin TL almaya devam edecek.

yeni-proje-2024-06-30t115051-060.jpg

HÜKÜMETTEN EK ADIM BEKLENİYOR

SGK uzmanları, hükümetin refah payı veya seyyanen zam gibi ek adımlar atması durumunda memur ve emeklilerin daha yüksek zam alabileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN