Çeşme’deki yangının çıkış anı kamerada!

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen yangının nedeni otluk alana atılan sigara izmariti. Ortaya çıkan görüntülerde, sorumsuzca atılan izmaritin rüzgarın etkisiyle hızla yangına dönüştüğü ve otluk alanda yayıldığı görülüyor. Meydana gelen yangında ise toplamda 50 hektarlık alan zarar gördü. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, yangına neden olan şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İzmir’in Çeşme ilçesindeki yangının, sigara izmaritinden çıktığı anlar kameralara yansıdı. Görüntülerde alana izmarit attığı öne sürülen bir kişinin koşarak uzaklaşması sonra iki kişinin tekrar makilik alana doğru koşması ve alevlerin yükselmesi yer alıyor. Öte yandan izmariti attığı iddiasıyla gözaltına alınan O.İ'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

yeni-proje-3.jpg

50 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangında yaklaşık 50 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda dün yangın çıkmış, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edilmiş, ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alınmıştı.

yeni-proje-2.jpg

BAKAN YUMAKLI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki yangın kriz merkezinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamasında, İzmir’in Selçuk ve Menderes, Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altında olduğunu söyleyen Yumaklı, Çeşme’deki yangının izmarit kaynaklı, Menderes’teki yangının da hobi bahçesinden çıktığını açıkladı.

yeni-proje-1-003.jpg

Çeşme ve Menderes’teki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu açıklayan Yumaklı, Selçuk ilçesindeki yangının da çıkış sebebinin araştırıldığını aktardı. Çeşme’de gözaltına alınan şüphelinin O.İ. olduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN