Bu hasat bildiğiniz gibi değil! O ekiyor müşteriler hasat ediyor: 40 tona yakın rekolte bekliyor

Bu hasat bildiğiniz gibi değil! O ekiyor müşteriler hasat ediyor: 40 tona yakın rekolte bekliyor

Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra işini bırakan 57 yaşındaki Yılmaz Keleş, kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünlerin hasadını müşterilerine yaptırıyor. Ürünleri firmalara ya da hale satmak yerine böyle bir satış tekniği geliştiren Keleş’in bu yöntemi ise epey ilgi görüyor…

İzmir ve Düzce’de uzun seneler tarımsal firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra kendi işini kurmak isteyen Yılmaz Keleş, merkeze bağlı Küçük Mehmetler Köyü’nde 4 dönümlük arazi kiralayarak, Düzce’nin iklimine uygun çilek türlerini belirlemek için denemeler yaptı.

Başarılı sonuçlara ulaştığı 3 çilek türünde üretime başlayan ve bu sezon ilk ürünlerini alan Keleş, ürünlerin hasadını ise bahçeye gelen müşterilerine yaptırıyor.

duzcede-cilek-yetistiren-yilmaz-keles-1.jpg

İLK SEZONDA 40 TONA YAKIN ÜRÜN BEKLİYOR

Ekimini tohumların üzerini toprak ve mineralli gübreler ile kapatarak yaptığını söyleyen Keleş, "Özel silikonlu poşetlerde üretim yapıyorum. Yaklaşık 52 bin kök çileğim var, ilk sezonumuzda 30-40 bin kilogram ürün bekliyoruz. İkinci yıl bunu daha yukarılara taşıyacak potansiyele sahibiz. Hedefim, daha da geliştirip üst segmentlerde üretim yapmak." Dedi.

“KENDİN GEL KENDİN TOPLA” MANTIĞIYLA SATIŞ YAPIYOR

Çilekleri toptan olarak aracı kurumlara ya da özel şirketlere satmadığını belirten Keleş, şunları söyledi:

duzcede-cilek-yetistiren-yilmaz-keles-2.jpg

"Esas amaç, vatandaşın çoluk çocuğuyla buraya gelip beraber çilek toplayıp, 'Bir tarım alanında nasıl vakit geçirilir, nasıl toplanır?' düşüncesiyle haz duymalarını sağlamak. Yani vatandaşa 'kendin gel, kendin topla' mantığıyla satış yapmaya çalışıyoruz. Başarıya ulaştık, çileklerimiz çok sevildi. Her biri de projenin bir ucundan tutuyor, herkes çok seviyor ve katkı veriyor. Bu şekilde takdir görmemiz bizi çok memnun ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN