Arabadan atılan sigara izmariti felakete neden oluyordu

Arabadan atılan sigara izmariti felakete neden oluyordu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Baraj Göleti yakınlarında otluk alanda yangın çıktı. Yangına otobanda seyir halinde olan bir araçtan atılan sigara izmaritinin yol açtığı değerlendiriliyor.

Tekirdağ'ın Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi Baraj Göleti çevresinde çıkan yangın, çevrede paniğe neden oldu. İstanbul-Edirne istikametinde seyir halinde olan bir araçtan atılan sigara izmaritinin otluk alanda yangına yol açtığı değerlendiriliyor.

9586502.jpg

Yüksek sıcaklık ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangını gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

9586503.jpg

İhbar üzerine hızla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların da desteğiyle yangını ekili alanlara sıçramadan kontrol altına aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

9586504.jpg

Olay yerine gelen Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, vatandaşlara daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Çolakoğlu, "Bugün otobanda seyir halinde olan bir vatandaşın attığı sigara izmaritinden çıktığı düşünülen yangın otoban kenarındaki ormanlık alanı küle çevirdi.

9586506.jpg

Neyse ki duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ve itfaiye ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile tarlaların bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alındı," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN