İnternetten aldığı otomobil hayatını kararttı: Hem parasını hem aracını hem de işini kaybetti

İnternetten aldığı otomobil hayatını kararttı: Hem parasını hem aracını hem de işini kaybetti

Manisa'da Adem Atlı Ata, internet üzerinden satın aldığı otomobilin "change" çıkmasıyla hem parasını hem arabasını hem de işini kaybetti. Ata, "Yeni doğan çocuğumu hastaneye götürmek için, ihtiyacım olduğu için otomobili almıştım." dedi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan evli ve bir çocuk babası Adem Atlı Ata, geçen yıl ekim ayında internet üzerinden gördüğü Şahin marka 1994 model bir otomobili satın almaya karar verdi. Otomobilin sahibi Ç.K. ile iletişime geçerek, 2 Ekim’de beğendiği aracı noter satışıyla 140 bin TL karşılığında aldı.

9599410.jpg

OTOMOBİL 'CHANGE' ÇIKTI

Ata, aracın aslında çalıntı olduğunu, polislerin çalıştığı kalıp fabrikasına gelmesiyle öğrendi. Polisler, 7 Kasım’da Manisa Çevre Yolu’nda mobese kameralarına yakalanan otomobilin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan bir aracın şasi numarası ve plakasıyla değiştirildiğini bildirdi. Adem Atlı Ata, otomobili satın aldığına dair belgeleri sunarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Otomobile Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu.

İŞTEN DE ATILDI

Adem Atlı Ata, dolandırıcılık nedeniyle hem otomobilini hem de parasını kaybetti. Yaşanan olayın ardından çalıştığı fabrika tarafından da işine son verildi.

9599412.jpg

'ÇOCUĞUMU HASTANEYE GÖTÜRMEK İÇİN ALMIŞTIM'

Ata, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Otomobili sosyal medyada gördüm. Gidip sahibiyle yüz yüze görüştüm. Daha sonra aracı sanayiye götürdük. 3-4 bin lira arasında bir masrafının olduğunu söylediler. Başka bir ustaya götürdük, o da aynı şeyleri söyleyince otomobili notere giderek almaya karar verdim. Otomobili Ç.K.'den satın aldım. 7 Kasım'da çocuğumu hastaneye götürürken Manisa Çevre Yolu'nda mobese kameralarına yakalanmışım. Polisler iş yerime gelerek aracın çalıntı olduğunu söylediler, otomobili de aldılar.

9599413.jpg

Hem paramdan hem otomobilimden hem de işimden oldum. Mağdurum. Bu dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını ve paramı geri almak istiyorum. Bütün birikimimi bu otomobile vermiştim. Yeni doğan çocuğumu hastaneye götürmek için, ihtiyacım olduğu için otomobili almıştım. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Emniyet yetkililerinin bir an önce olayı çözüme kavuşturmasını istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN