En çok konuşulan tatil beldeleri açıklandı

En çok konuşulan tatil beldeleri açıklandı

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Bodrum ve Çeşme, bu yaz en çok konuşulan tatil beldeleri olarak öne çıktı. Araştırma, Cunda Adası'nın ise en az konuşulan destinasyon olduğunu ortaya koydu.

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından 10 bini aşkın yazılı basın, TV, internet ve sosyal medya mecrasında yapılan araştırmaya göre, en çok konuşulan tatil beldeleri belli oldu.

Bodrum, 4 bin 268 haber ile zirvede yer alırken, Çeşme 4 bin 164 haberle ikinci sırada yer aldı. Marmaris ise 2 bin 962 haberle üçüncü sırada yer buldu.

Geçmişte magazin haberleriyle öne çıkan Bodrum, son yıllarda fahiş fiyatlar, faturalardaki KDV usulsüzlükleri ve trafik gibi sorunlarla gündeme geliyor. Bu durum, Bodrum'u en çok konuşulan tatil beldesi yapıyor.

Bodrum'u Çeşme takip ediyor. Çeşme'de de fiyat artışları ve fatura sorunları ön plana çıkıyor.

Yabancı turistlerin gözdesi Antalya ise basının ilgisini çekmiyor. Antalya ve ilçeleri listenin sonlarında yer alıyor.

Muğla, 5 popüler tatil beldesine ev sahipliği yaparak en çok konuşulan tatil ili oluyor. Muğla'nın haber sayısı, tek başına İzmir, Antalya, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in toplamından fazla.

En çok ilgi gören mecra elektronik medya olurken, en az ilgi gören ise yazılı basın oluyor.

Ege Bölgesi, tatil beldeleri haberlerinin yüzde 83'üne ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Bölgesi yüzde 14, Marmara Bölgesi ise yüzde 3 paya sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN