Su şişelerin kapakları bakın neden renkliymiş? Herkes suyun türünden sanıyordu, gerçek başka çıktı

Su şişelerin kapakları bakın neden renkliymiş? Herkes suyun türünden sanıyordu, gerçek başka çıktı

Markette, bakkalda satılan suların farklı renkteki kapaklarının ne anlama geldiğini Hiç merak ettiniz mi? Herkes suyun türünden kaynaklı bir renk farklılığı olduğunu düşünse de gerçek herkesin sandığından bambaşka çıktı. Peki, su şişesi kapakları neden renklidir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Türkiye'de satın aldığınız su şişelerinin kapakları farklı renkler içermektedir. Kapak renklerinin suyun çeşidi ve içeriği hakkında bilgi verdiği gibi söylentiler dolanırken amacı çok farklı çıktı. Ambalajlı Su Üreticileri Derneği, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ise konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, su şişesi kapakları neden renklidir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

SU ŞİŞESİ KAPAKLARI NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Su şişesi kapaklarının ne anlama geldiği son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. SUDER’den yapılan açıklamalar doğrultusunda kapak renkleri ile ilgili dezenformasyon bilgiler olduğu söylendi. Türkiye'de bulunan ptt'lerin kapak renklerinin suyun çeşidi ya da içeriği ile ilgili olmadığını belirten Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Su şişelerinin kapak renkleri farklı su çeşitlerini mi gösteriyor? - Teyit

SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı’dan açıklama geldi. Yaşabey Kalebaşı; ‘’Pet şişelerde yer alan kapak renkleri suyun türünü ve içeriğini göstermez. Türkiye’deki ilgili yönetmeliklerde kapak rengi ile ilgili bir sınıflandırma bulunmamaktadır’’ dedi.

HER BİLGİ DOĞRU DEĞİLDİR

Son zamanlarda bazı sosyal medya hesaplarında yer alan pet şişe kapak renklerinin suyun türüne göre değiştiği iddiaları dolanırken tüketicilerin bilgi kirliliğine inanmaması gerektiği de belirtildi. SUDER Başkanı Yaşabey Kalebaşı, "Türkiye’de ambalajlı su türleri “doğal mineralli su”, “doğal kaynak suyu” ve “içme suyu” gibi farklı niteliklere sahiptir. Suyun bunlardan hangi çeşidinin olduğu ise pet şişelerin üzerindeki etikette yer almaktadır. Çeşitli sosyal medya araçlarında paylaşılan kapak renklerinin suyun türünü yansıttığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini dile getirdi.

yasabey-kalebasi.jpg

TÜRKİYE'DE KAPAK RENGİ SINIFLANDIRMASI BULUNMUYOR

Ambalajlı su tüketimi ile ilgili yasal mevzuat dikkate alındığında Kalebaşı, Sağlık Bakanlığının “Doğal Mineralli Sular” ve “İnsani Tüketim Amaçlı Sular” hakkındaki yönetmeliklerine göre suyun niteliğinin yalnızca pet şişe etkileri üzerinde yer alan bilgiler kapsamında olduğu ifade etti. Türkiye'de yönetmelik kapsamında kapak rengi ile ilgili herhangi bir sınıflandırma bulunmadığını ifade eden Kalebaşı, pet şişe kapaklarının renginin firmaların pazarlama strateji çerçevesinde değiştiğini aktardı. Bilgi çağı döneminde yanlış bilgilerinde çok fazla olduğunu ve kamuoyunda hızla yayıldığına dikkat çeken Kalebaşı, tüketicilerin kafa karışıklığına neden olduğunu belirterek vatandaşların resmi açıklamaları dikkate alması gerektiğinin altını çizdi.

pet-sise-su.jpg

Tüketicilerin sağlıkla ilgili temel konularda daha hassas olduğunu ifade eden Kalebaşı, Türkiye'de su ile ilgili regülasyonların oldukça sıkı olduğunu ifade ederek bu nedenle gönül rahatlığıyla ambalajlı su tüketebileceğini vurguladı. Kalebaşı, “Tüketicilerimiz, uygulanan sıkı denetimler ve standartlar aracılığıyla güvenle su tüketimi yapabilirler" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN