15 yıldır çalışan arıyor! Hatay'ın sıcağında zorlu mesai:Ondan başka kimse bu işi yapmak istemiyor

15 yıldır çalışan arıyor! Hatay'ın sıcağında zorlu mesai:Ondan başka kimse bu işi yapmak istemiyor

Hatay'ın sıcaklarına çalışan dayanmıyor. 40 derece olan zorlayıcı sıcaklarda Babadan kalma mesleği sürdüren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan, 40 yıldır devam ettirdiği meslekte çalışan bulamıyor. 15 yıldır işçi arıyor ondan başka yapacak bir kişi bile bulunmuyor.

Dünyada çalışma şartları değişiklik gösterirken yeni meslekler hayatımızın içerisinde dahil olmaya devam ediyor. İklim değişikleri bazı meslekler üzerinde olumsuz etkilerini sürdürürken Türkiye'de kaybolmaya yüz tutmuş pek çok farklı meslek grubu bulunuyor. Bazı meslek gruplarında özellikle genç eleman açığı bulunurken özellikle eski mesleklere ilgi her geçen gün azalıyor. Babadan kalma mesleğini 40 yıldır Hatay'da zorlu sıcaklıklarda sürdüren Hüseyin Doğan, 15 yıldır çalışan aramasına rağmen tek bir kişi bile bulamıyor.

BU ŞARTLARA KİMSE DAYANMIYOR

Hatay'da hava sıcaklıkları iyiden iyiye kendini hissettirirken gün içerisinde 40 dereceyi bulan sıcaklıklar vatandaşı bunaltıyor. Ateş başında çalışan meslek grupları sıcak hava nedeniyle zor günler yaşarken Hatay'ın Antakya ilçesinde Babadan kalma Kalaycılık mesleğini sürdüren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan, ateş başındaki zorlu mesaisini 40 yıldır sürdürüyor. Kalaycı Doğan, mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı ve kirli bir ortamda yapılması nedeniyle gençler tarafından tercih edilmediğini söyledi.

15 yıldır işçi bulamıyor! Hatay’da 40 derecelik sıcaklıkta zorlu mesai - 2. Resim

15 YILDIR KİMSE GELMİYOR

Kalaycılığın artık eskisi kadar talep görmediğini ifade eden Hüseyin Doğan, Antakya'da kalan son kalaycı olduğunu söyledi. 40 yıldır kalaycılık yaptığını dile getiren Doğan, “Bizim zanaat fizik yorgunluğu ve kirli olmasından dolayı ağır bir meslektir. Bu meslek artık talep görmüyor. Çalışma isteği olan gençlerimiz yok. En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu. Mesleğimiz babadan kalmadır. İşlerimiz artık eskisi gibi yoğun değil çoğu günler ocağı yakmadığımız günler oluyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN