Türkiye’de sadece 5 kişi bu mesleği yapıyor! Ayda 270 bin TL kazandırıyor, günlüğü 9 bin TL…

Türkiye’de sadece 5 kişi bu mesleği yapıyor! Ayda 270 bin TL kazandırıyor, günlüğü 9 bin TL…

Türkiye'de yapan yalnızca 5 kişi bulunuyor bu mesleğin getirisi ise herkesin cebini dolduruyor. Tarımı Orman Müdürlüğü bünyesinde yapılan proje kapsamında vatandaşlar bu iş için can atıyor günlük getirisi 9000 TL olurken ayda 270.000 TL'lik kazanç sağlıyor.

Kırıkkale'de Tarım ve Orman Müdürlüğü kapsamında yapılan KOP projesi ile birlikte vatandaşlar kraliçe arı üretimi için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de şimdilik yalnızca 5 kişinin yaptığı bu mesleğin getirisi ise oldukça yüksek. Günde 9000 TL kazandıran kraliçe arı üretim işi ayda 270.000 TL'lik kazanç sağlıyor.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK GELİR KAPISI OLACAK

Kırıkkale'de Tarım ve Orman Müdürlüğü kapsamında yapılan KOP projesi ile birlikte vatandaşlar da kendine gelir kaynağı oluşturduğu. Çok sayıda girişimciyi destekleyen proje ile birlikte devlet %70 hibe desteği sağlıyor. Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yaşayan Aydın Payar, hibelerle destek alarak Türkiye'de bu mesleği yapan 5 kişiden biri olarak adını kayıtlara yazdırdı.

Karniyol Ana Arı Satışı

KAZANCI YÜKSEK OLUYOR

Kraliçe arı üretimi yaptığını dile getiren Payar, kazancını bu meslekle sağladığını belirterek kraliçe aracılığının büyük dikkat gerektirdiğini dile getirerek sektör için büyük önem arz ettiğini de söyledi. 5000 adet kraliçe arı üretimi yapıldığını söyleyen Payar, bu arıların ülkenin her köşesine gönderildiğini de aktardı.

Kadın girişimci yetiştirdiği kraliçe arılarla, bal üretimine katkı sağlıyor

TANESİ 300 LİRADAN SATILIYOR

Kraliçe arılar arasında Befa ırkının üretiminin yapıldığını söyleyen Payar, bu ırkın çok sakin aynı zamanda çok da verimli olduğunu söyledi. Bu ırkın damızlığının yurt dışından getirildiğini ifade eden Payar, günde kargoyu 300 arı verdiğini söyleyerek işçiliğinin son derece zor olduğunu belirterek günde 10 defa bakmak gerektiğini aktardı.

Kraliçe arıların yetiştirilmesi için özel kafesler içine pudra şekeri ve balla yapılmış hamur kekler koyulduğunu söyleyen Payar, kraliçenin yanına 6 işçi arı daha yerleştirilerek üretimin yapıldığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN