En çok altın alan ülkeler belli oldu! Dünyanın en çok altın alan ülkesi... Türkiye damgasını vurdu

En çok altın alan ülkeler belli oldu! Dünyanın en çok altın alan ülkesi... Türkiye damgasını vurdu

En çok altın alan ülkeler belli oldu, Türkiye o listeye de damga vurdu. Bakın Türkiye Mayıs ayında aldığı altınla listenin kaçıncı sırasına adını yazdırdı?

Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından altın istatistikleri açıklandı. Söz konusu istatistiklerde, IMG ile diğer kamuya açık veri kaynaklarından alınan verilere göre merkez bankalarının Mayıs ayında 10 ton net alım yaptığı belirtildi.

Rapora göre, aylık brüt alımlar 23 tona düşerken, bunu karşılık 12 ton brüt altın satışı gerçekleşti. Mayıs ayı işlemlerinde gelişmekte olan piyasaya ise merkez bankaları öncülük etti.

en-cok-altin-alimi-yapan-ulkeler-1.jpg

YILBAŞINDAN İTİBAREN EN BÜYÜK ALICI TÜRKİYE

Polonya Merkez Bankası, ay boyu 10 ton alımla en büyük altın alıcısı oldu. Türkiye ise 6 tonla Polonya’yı takip etti. Ardından 4 tonla Hindistan Merkez Bankası ve 3 tonla Çek Cumhuriyeti geldi.

WGC raporunda belirtilene göre yılbaşından bu zamana kadar brüt alımlar ve satışlar geçen senenin aynı dönemine göre daha düşük olmasına rağmen alım gücü 2024 yılında da sürüyor. Bu dönemde en büyük alıcı 40 tondan fazla alımla Türkiye’de oldu. Türkiye’nin ardından ise Çin ve Hindistan geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN