Asgari ücrete zam yok, akaryakıt ve sigaraya %20 zam geliyor! Dev zam için tarih açıklandı

Asgari ücrete zam yok, akaryakıt ve sigaraya %20 zam geliyor! Dev zam için tarih açıklandı

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz herkesi derinden etkilerken gözler asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorularını araştırırken gelen haber morelleri altüst etti. Asgari ücrete zam yok, akaryakıt ve sigaraya %20 zam geliyor! Dev zam için tarih açıklandı. O tarihten önce depoları doldurun. İşte detaylar haberimizde...

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak ama elektrik, akaryakıt, sigara ve alkollü içkilerdeki vergiler artacak. Bu da hayat pahalılığını daha da artıracak gibi görünüyor.

ZAMLAR NELERİ KAPSIYOR?

  • Elektrik: 1 Temmuz'dan itibaren %38 zam
  • Akaryakıt: Benzin ve motorin litre fiyatlarına yaklaşık 2,2 TL zam
  • Alkollü İçecekler: 1 litre rakının fiyatı 115 TL artacak
  • Sigara: En çok ucuz sigaraların fiyatını etkileyecek bir vergi artışı

yeni-proje-2024-06-30t114347-029.jpg

ZAMLAR NEDEN YAPILIYOR?

Zamların nedeni olarak artan üretici fiyatları gösteriliyor. Ancak asgari ücrete zam yapılmaması, dar gelirlileri daha da zorlayacak gibi görünüyor.

yeni-proje-2024-06-30t114329-534.jpg

ZAMLARIN ETKİLERİ NE OLACAK?

Zamların hayat pahalılığını daha da artırması ve alım gücünü düşürmesi bekleniyor. Özellikle dar gelirliler için zorlu bir dönem olacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN