İzmir'deki 3 yangın kontrol altına alındı: Çeşme'deki yangının nedeni sigara izmariti

İzmir'deki 3 yangın kontrol altına alındı: Çeşme'deki yangının nedeni sigara izmariti

İzmir'de meydana gelen yangınlar kontrol altına alındı; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çeşme'deki yangının sigara izmaritinden çıktığını doğruladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki Selçuk, Menderes ve Kuşadası'ndaki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan, basına yaptığı açıklamada, "Çeşme ve Menderes'teki yangınlar insan kaynaklı, gözaltılar var" dedi ve ağır yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

Yangınların insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Yumaklı, Çeşme ve Menderes'teki şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti. Kuşadası'ndaki yangınla ilgili araştırmaların devam ettiğini de ifade etti.

Bakan Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dün başlayan İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki orman yangınlarına gece de müdahale edildi. An itibarıyla her üç yangınımız da kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Yangın çıkış sebeplerinin valilik ve kolluk güçleri tarafından araştırıldığını söyleyen Bakan Yumaklı, "Menderes yangını bir hobi bahçesinde çıktığını belirtmiştik, ilgili kişiler gözaltında. Çeşme'deki yangın ise bir sigara izmaritinden çıktı maalesef. Bu kişi de gözaltına alındı. Orman yangınlarına neden olabilecek her türlü ihmal veya kasıtsız hatanın ciddi yaptırımlarla karşılanacağını belirtmek istiyorum. Bu tür olayların telafisi olmaz ve can ile mal kaybına neden olabilir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN