“Eriten sıcak” deyimi gerçek oldu! Sıcaklığa dayanamadı: Bölgenin en ünlü heykellerinden biri erimeye başladı

“Eriten sıcak” deyimi gerçek oldu! Sıcaklığa dayanamadı: Bölgenin en ünlü heykellerinden biri erimeye başladı

Eriten sıcaklar deyimde kalmadı! O bölgenin en meşhur heykellerinden biri sıcaklara dayanamadı. Artan sıcaklıklara dayanamayan heykel erimeye başladı. Görüntüler şaşkına çevirdi...

Washington'da hafta sonu sıcaklıkların artmasıyla birlikte ABD Başkanı Abraham Lincoln'ün balmumu heykeli erime sonucu baş aşağı asılı kaldı. BBC'nin haberine göre, Lincoln Anıtı'ndaki balmumu heykelin başı şu anda onarılıyor.

HEYKELİN ERİYEN KISIMLARI ONARILIYOR

Virginia merkezli sanatçı Sandy Williams IV tarafından yaratılan ve Balmumu Anıtları serisinin bir parçası olan bu heykel, Garnizon İlköğretim Okulu'nun dışına yerleştirilmişti. Ancak, artan sıcaklıklar nedeniyle heykelin bacakları eridi ve baş aşağı asılı kaldı. Yetkililer, eriyen balmumu heykelin başını onarmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Heykelin boynundan çıkan bir tel ise geçici bir destek sağlıyor.

Resim

TARİHİ ANITIN ÖNEMİ

Anıt, Washington DC'deki Camp Barker'ın yerinde bulunuyor. Camp Barker, İç Savaş döneminde köleleştirilmiş ve özgürleştirilmiş Afrikalı Amerikalılara ev sahipliği yapan bir mülteci kampı olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN