Bangladeş’te selin bilançosu ağırlaşıyor: 18 ölü

Bangladeş’te selin bilançosu ağırlaşıyor: 18 ölü

Muson yağmurlarının etkisi altında olan Bangladeş’te şiddetli yağışlar ve taşan nehirler nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 18’e çıktığı kaydedildi.

Bangladeş Afet Yönetimi Bakanlığı yetkilisi Kamrul Hasan, düzenlediği basın toplantısında gazetecilere selle ilgili son durumu aktardı.

Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, selin ülke genelinde yaklaşık 5 milyon kişiyi etkilediğini ve 18 kişinin ölümüne sebep olduğunu bildiren Hasan, selde evi hasar görenlerin sığınabilmesi için 3 bin 500 kadar tahliye merkezi kurulduğunu ve bu merkezlerde 290 bini aşkın kişinin kaldığını kaydetti.

ULAŞIM AKSIYOR

Hasan ayrıca, başkent Dakka ile güneydoğuda bulunan liman kenti Chattogram arasındaki ana kara yolunun bir kısmı sular altında kaldığı için ulaşımın aksadığını belirtti.

Her yıl haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, ülkede büyük hasara yol açıyor. Bilim insanları, Bangladeş ve Hindistan'ın kuzeydoğu bölgelerinde son yıllarda görülen düzensiz ve aşırı yağışların iklim değişikliğinden kaynaklandığı görüşünü paylaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN