Osmanlı’dan kalan yadigarlar! Doğanın gerçek sahipleri hayran bıraktı: 4 nala keyif görenleri mest ediyor

Osmanlı’dan kalan yadigarlar! Doğanın gerçek sahipleri hayran bıraktı: 4 nala keyif görenleri mest ediyor

Manisa’daki Spil Milli Parkı Osmanlı yadigarı yılkı atlarına ev sahipliği yapıyor. Parkı ziyaret edenler yılkı atlarına yoğun ilgi gösterirken, yılkı atları da bölgede özgür yaşamın keyfini sürüyor…

Manisa'nın doğal güzellikleri ve endemik bitki örtüsüyle ünlü Spil Milli Parkı, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen yılkı atları ile dikkat çekiyor. Son dönemde, bu özgür yılkı atlarının dron ile havadan görüntülenmesi, doğaseverlerin ilgisini çekti.

manisada-yilki-atlari-1.jpg

OSMANLI DÖNEMİNDEN GÜNÜMÜZE GELEN YILKI ATLARI

Manisa'nın Spil Milli Parkı, Osmanlı döneminde şehzadeler için sağlıklı ve nitelikli atların seçilmesi amacıyla kullanılıyordu. Bu süreçte, Spil Dağı'nın Atalanı mevkisinde doğaya bırakılan atlar, zamanla bölgenin yaban hayatına dâhil oldu. Günümüzde, Spil Dağı'nın 1517 rakımlı zirvesinde, 120’den fazla endemik bitki çeşidini barındıran bu milli parkta, yılkı atları özgürce dolaşıyor.

manisada-yilki-atlari-2.jpg

SAYILARI 1000’E ULAŞTI

Spil Milli Parkı'ndaki yılkı atlarının sayısı günümüzde 1000'e ulaştı. Bu atlardan 400'ü milli park sınırları içinde yaşarken, diğerleri yamaç paraşütü pisti, seyir tepesi yakınları, Ayvacık ve Turgutalp mahalleleri çevresinde bulunuyor. Dron ile yapılan havadan görüntülemeler, bu atların geniş doğal yaşam alanlarını ve özgür yaşamlarını gözler önüne serdi.

manisada-yilki-atlari-3.jpg

DOĞANIN İÇİNDE YILKI ATLARIYLA ETKİLEŞİM

Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan su ve yem desteği ile yılkı atlarının bakımı düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca, milli park ziyaretçileri, bu atlara elleriyle yem vererek onlarla etkileşimde bulunabiliyorlar. Bu durum, hem atların hem de ziyaretçilerin doğal yaşamla olan bağlarını güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN