ABD'den dikkat çeken açıklama: İsrail'in yanındayız

ABD'den dikkat çeken açıklama: İsrail'in yanındayız

ABD'den "İsrail'in kendisini savunma hakkını desteklemeyi sürdürüyoruz" açıklaması geldi.

İran’ın yeni Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından İsrail ile gerilimin arttığını, ABD ve Batılı ülkelerle nükleer müzakerelerdeki son gelişmeleri değerlendirerek, İsrail’in saldırısının İran’ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik ciddi bir ihlal olduğunu ve bu ihlale karşı gereken zaman geldiğinde intikam alacaklarını açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü Jake Sullivan, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.

BİDEN: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Başkan Joe Biden'ın, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ifade etti. Biden, üst düzey yetkililere, İsrailli mevkidaşlarıyla yakın iletişim kurmaları yönünde talimat verdi.

Bir diğer açıklama da ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi. Açıklamada, "ABD Savunma Bakanı Austin, Amerika'nın, İsrail'in İran ve bölgedeki ortakları ı̇le vekilleri tarafından yapılabı̇lecek saldırılara karşı savunulması konusundaki kararlılığını teyit etti" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine son 24 saatte düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 63'e çıktı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin üzerinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN