ABD'de yük gemisi köprüyü yıktı: Korkunç olay kameraya yansıdı

ABD'nin Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü, bugün bir gemi çarpması sonucu yıkıldı. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Baltimore şehri, Francis Scott Key Köprüsü'ne bir yük gemisinin çarpması sonucu yaşanan büyük felaketi konuşuyor. Bugün meydana gelen olayda, köprü üzerindeki araçların bazılarının suya düştüğü ve köprünün büyük bir bölümünün yıkıldığı bildirildi.

EN AZ 7 KİŞİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü'ne çıkan tüm yolların çift taraflı olarak trafiğe kapalı olduğu bildirildi.

Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

KAZANIN NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre, köprüye çarpan gemi bir yük gemisi. Geminin köprüye neden çarptığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

1kapak-001.jpg

Kazada ölen veya yaralanan olup olmadığına dair bilgiler de netleşmedi. Yetkililer, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve sudan araç çıkarmak için vinçlerin sevk edildiğini bildirdi.

Köprünün yıkılması bölgede büyük paniğe neden oldu. Bölge trafiğe kapatıldı ve sürücülere alternatif yollar kullanmaları tavsiye edildi.

1969'DA İNŞA EDİLMİŞTİ

Francis Scott Key Köprüsü, 1969 yılında inşa edilmiş ve şehrin önemli ulaşım akslarından biri. Köprünün yıkılması şehrin ulaşımında büyük aksaklıklara neden olması bekleniyor.

Yetkililer, köprünün yeniden inşası için çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN