Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2025 yılı asgari ücreti için ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayının başında toplanacağını ve belirlenen yeni asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruyacağını belirtti. Işıkhan, "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." diye konuştu.

2025 yılı asgari ücreti, milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Konuyla ilgili ilk açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önemli bir rol oynadığını ve komisyonun Aralık ayının başında toplanacağını belirtti.

Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesinde çalışanların satın alma gücünü korumayı hedeflediklerini vurgulayarak "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." dedi.

Işıkhan'ın açıklaması şöyle:

Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN