Gazze'de İsrail ordusuna büyük darbe: Tugay komutanı havaya uçuruldu

Gazze'de İsrail ordusuna büyük darbe: Tugay komutanı havaya uçuruldu

Gazze'nin kuzeyindeki bugün meydana gelen çatışmalarda Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa, içinde bulunduğu tankın patlatılmasıyla öldürüldü. Bir diğer tanktaki üst düzey komutan ise ağır yaralandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 401. Zırhlı Tugayı'nın komutanı Albay Ehsan Daqsa, bugün erken saatlerde Gazze Şeridi'nin kuzeyinde çıkan çatışmalar sırasında öldürüldü. Daqsa'nın öldürüldüğü İsrail ordusunca da doğrulandı.

Times of Israel'in aktardığı ordu soruşturma raporuna göre Daqsa'nın tankı ve yanındaki bir diğer tank, Cibaliye'deki operasyonlar sırasında pusuya düşürülerek havaya uçuruldu.

Daqsa, bugüne kadar Gazze'deki çatışmalarda öldürülen en yüksek rütbeli subaylardan birisi. ​​​​​Aynı olayda başka bir subay da ağır yaralandı.

41 yaşındaki işgal ordusu komutanı, 401. Tugay'ın komutanlığını Haziran ayında devralmıştı. Daqsa, 2006'daki Hizbullah'ın zaferiyle sonuçlanan savaştaki "başarılarından" dolayı takdir belgesi almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN