Serkan Özcan'dan Erdoğan'ın 'mülteci' açıklamasına sert tepki: Toplumu galeyana getiriyor

Ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık" açıklamasına sert tepki gösterdi. Özcan, "Ülke ekonomik krizle boğuşurken mültecilere kapımızın açık olduğunu söylemek toplumu galeyana getirmektir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamaya sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Özcan, Erdoğan’ın "Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık" sözlerinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz ve toplumsal sorunlar göz önüne alındığında, toplumu kasten galeyana getirebilecek nitelikte olduğunu belirtti.

EKONOMİK KRİZ VE MÜLTECİ POLİTİKASI ELEŞTİRİSİ

Serkan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mültecilere yönelik ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı olduğunu açıkça belirtti. Ancak Özcan, Türkiye’nin mevcut ekonomik krizle boğuştuğu, işçilerin, çiftçilerin, emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığı ve gençlerin ülkeyi terk etmenin yollarını aradığı bir dönemde, Erdoğan’ın mültecilerle ilgili açıklamasını eleştirdi. Özcan, bu sözlerin toplumun mevcut sosyal ve ekonomik yaralarını daha da derinleştirebileceğini dile getirdi.

"Ülke ağır bir ekonomik kriz yaşarken, işçisi, çiftçisi, emeklisi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakılmışken, çete ve mafya düzeni alıp yürümüşken, gençler bir şekilde ülkeden kaçmaya çalışırken, kadınlar, çocuklar ve hatta yeni doğmuş bebekler bile korunamazken 'gelen mültecilere kapımız açık' demek, bile isteye bu toplumu galeyana getirmektir" ifadelerini kullanan Özcan, mevcut şartlarda böyle bir açıklamanın toplumu daha da kutuplaştırabileceğine işaret etti.

'IRKÇILIĞA KARŞI DURMALI, ANCAK…'

Serkan Özcan, paylaşımında yabancı düşmanlığına karşı olduğunun altını çizerek, "Tamam, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına karşı hep birlikte mücadele edelim" dedi. Ancak mevcut şartlarda, milyonlarca sığınmacının hâlihazırda yönetilemediğini ve halkın ekonomik zorluklar içinde ezildiğini hatırlatarak, "Bu açıklamayı yapmaktan ne murad ediyorsunuz?" diyerek Erdoğan’a seslendi.

Özcan, Türkiye’de halihazırda ciddi bir göçmen ve sığınmacı nüfusuyla başa çıkılamadığını belirterek, Erdoğan’ın açıklamasının ülkenin sosyal dokusuna zarar verebileceğini öne sürdü. Özcan’a göre, ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de, mevcut göçmen nüfusuna yenilerini eklemek, toplumsal huzursuzluğu tetikleme riskini beraberinde getirebilir.

'TOPLUMSAL HASSASİYETLERE DİKKAT'

Ekonomik sıkıntıların derinleştiği bir dönemde, Türkiye’nin göç politikalarının daha dikkatli yürütülmesi gerektiğini savunan Özcan, hükümetin bu konuda toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN