Yahya Sinvar’ın son direnişi: Rafah sokaklarında tarihe geçen çatışma

Yahya Sinvar’ın Son Direnişi: Rafah Sokaklarında Tarihe Geçen Çatışmaİsrail'in Kanal 12 televizyonu, dün akşam (20 Ekim Pazar) Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya es-Sinvar ile gerçekleşen son çatışmada, katılan askerlerden birinin kask kamerasına yansıyan görüntüleri yayımladı. Orada olduğunu bilmeden Sinvar’la çatışmaya giren İsrail işgal ordusu askerleri, saatler süren çatışmadan sonra ancak Hamas liderini şehit edebiliyor.

16 Ekim Çarşamba günü saat 10:00 sularında, İsrail ordusunun 450. taburundan bir asker, Rafah’ın doğusundaki Tel Sultan mahallesinde üç kişinin dolaştığını tespit etti ve komutanına durumu bildirerek, "Sanırım orada üç silahlı adam var. Belki bir evin içindedirler" dedi.

Taburun birliği, verilen koordinata ulaşarak bölgeyi araştırdı. İsrailli askerlere göre, "Ön tarafta battaniyelere sarılı iki kişi ve arkada savaş yeleği giyen, tabanca taşıyan ve yüzü maskeli bir kişi" gözlemlendi. Ancak askerler, bu kişinin Sinvar olduğunu tahmin edemediler.
Askerlerden birinin kask kamerası, çatışmanın ilk anlarını kaydetti.

Sinvar’ın elinden yaralandığı ve grubunun ikiye ayrıldığı görüldü; iki kişi bir eve, Sinvar ise başka bir eve sığındı. Bir asker telsizden "Onu bu evin içinde gördüm" diyerek durumu bildirdi. Sinvar ise İsrail askerlerine ateş açarak bir askeri ağır yaraladı. Sinvar el bombası atmaya hazırlanırken tanklar mevzilenerek binayı hedef aldı.

İsrail ordusunun ilerleyişi, ağır ateş desteğiyle devam etti. Komutanın talimatıyla, eve girmeden önce bir insansız hava aracı (İHA) gönderildi. İHA'nın kaydettiği görüntülerin, Sinvar’ın son anlarına ait olduğu ortaya çıktı. Uzun bir çatışmanın ardından, tank mürettebatı binanın ikinci katına bir mermi ateşledi.

Saatler süren çatışmanın ardından askerler, cesaret toplayarak binaya girdiklerinde, savaşın hedeflerinden biri olan Yahya es-Sinvar ile karşı karşıya kaldıklarını fark ettiler.
İsrail yetkilileri, Sinvar'ın bu çatışmadaki "kahramanca direnişi" nedeniyle oluşan geniş yankıyı dengelemek için yeni bir anlatı oluşturmaya çalışıyorlar. Sinvar’ın son anlarına dair görüntüler sosyal medyada geniş yankı buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN