Tahran'dan İsrail'e sert uyarı: "Beklentilerin ötesinde bir yanıtla karşılaşacaklar"

Tahran'dan İsrail'e sert uyarı: "Beklentilerin ötesinde bir yanıtla karşılaşacaklar"

İran ile İsrail arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Tahran, İsrail’in olası bir saldırısına karşı “beklentilerin ötesinde” bir yanıt vereceğini açıkladı. İranlı yetkililer, nükleer tesislere yönelik bir saldırının ağır misillemelerle karşılık bulacağını vurgularken, İsrail tarafı büyük bir operasyona hazırlandığını belirtti. İki taraf arasında yoğunlaşan tehditler, bölgede yeni bir çatışma riskini artırıyor.

İranlı bir askeri kaynak, Ekim ayı başında İsrail’e yönelik gerçekleştirilen 250 füzeli saldırıya karşılık İsrail'in askeri hedeflere saldırması durumunda, Tahran’ın "beklentilerin ötesinde" güçlü bir yanıt vereceğini söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı Tesnim’e konuşan kaynak, İsrail’in nükleer tesislere yönelik herhangi bir saldırısının, İran’ın nükleer politikaları doğrultusunda bir yanıtla karşılanacağını vurguladı. Ayrıca, İsrail’in saldırılarının altyapı ve tesislere zarar vermesi durumunda, İran’ın tepki şekli ve boyutu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmayacağını belirtti. Kaynak, "İran cezalandırmakta tereddüt etmeyecek ve her seferinde karşı tarafı daha fazla sürprizle karşılayacak" ifadelerini kullandı.

ŞER ODAKLARINA KARŞI SERT YANIT

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in herhangi bir "şer hamlesine" sert ve güçlü bir yanıt verileceğini açıkladı. Ayrıca, İran’a yönelik herhangi bir saldırı planında yer alan veya bu tür girişimlere bilgi sağlayan tüm ülkelerin de sorumlu tutulacağı uyarısında bulundu.

55df5f55.jpg

İSRAİL’İN SALDIRI HAZIRLIKLARI

Öte yandan, bir İsrailli yetkili, İran’a karşı büyük bir saldırı için hazırlık yaptıklarını doğruladı. İsrail'in resmi yayın kuruluşu Kan’a konuşan yetkili, hazırlıkların, İran’ın olası misillemesine karşı savunma sistemlerinin güçlendirilmesini de kapsadığını söyledi. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin (kabinettin) Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant’a operasyonun zamanlaması ve yöntemine karar verme yetkisi vermesi bekleniyor.

İSRAİL, YANIT VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR

İsrail, Ekim başında gerçekleşen İran’ın füze saldırısının ardından ABD ile yoğun istişareler yaparak olası hedefleri ve savunma ihtiyaçlarını değerlendirmeye başladı. İsrail ordusu, ABD'nin İran’ın olası balistik füze saldırılarına karşı THAAD hava savunma sistemini İsrail’e konuşlandırdığını duyurdu.

İran, 180 füze ile gerçekleştirdiği saldırının, İsrail’in Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi, Beyrut’un güneyinde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Abbas Nilfuruşan’ı hedef alarak düzenlediği suikastlara misilleme olduğunu açıkladı. Aynı zamanda İsrail’in Gazze ve Lübnan’da işlediği katliamlar da İran’ın saldırısının gerekçeleri arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN