Bankalar uyardı: 7 bin lira üzeri alışverişte kredi kartı zorunluluğu başladı

Bankalar uyardı: 7 bin lira üzeri alışverişte kredi kartı zorunluluğu başladı

7 bin Türk Lirası ve üzerindeki tüm alışverişlerde kredi kartı kullanımı zorunlu hale geldi. Yeni düzenlemeyle birlikte, vatandaşlar büyük değerli alımlarda nakit ödeme yapamayacak. Bankalar, müşterilerini bu konuda bilgilendirmeye başladı.

Ekonomideki nakit döngüsünü azaltmayı hedefleyen yeni bir düzenlemeyle birlikte, 7 bin Türk Lirası ve üzerindeki tüm alışverişlerde kredi kartı kullanımı zorunlu hale geldi. Bu karar, vatandaşların büyük değerli alımlarda nakit ödeme yapmasını engelleyecek.

18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile birlikte, bu tutardaki ödemelerde nakit kullanımına son verildi ve işlemlerin kredi kartı veya banka kartı ile yapılması zorunlu hale geldi.

Bankaların gönderdiği mesajlarda, yeni düzenlemenin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında yürürlüğe girdiği belirtilerek, 7 bin lira ve üzeri ödemelerin finansal aracı kurumlar üzerinden yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Kredi kartı kullanmayan bireyler için zorluk oluşturabilecek bu uygulama, vergi kaçakçılığını azaltarak ekonomiye katkı sağlamayı ve dijital ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasını hedefliyor. Ayrıca, nakit kullanımının azalmasının enflasyonla mücadeleye destek olacağı değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN