Hastanesi 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasına giren eski Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Etik kurallara uymuşlar' açıklaması

Hastanesi 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasına giren eski Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Etik kurallara uymuşlar' açıklaması

En az 12 bebeğin ölümüne neden olan 'Yenidoğan çetesi'nin kullandığı hastanelerden biri olan Avcılar Hastanesi’nin sahibi eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, en büyük hatalarının sözleşme imzalamak olduğunu söyleyerek, "Hastanemizi diğer hastanelerle anlaşma yapabilmek için bir 'güven unsuru' olarak kullanmış olabilirler. Şu ana kadar incelenen dosyalar, hastanemizde etik kurallara uyulduğunu gösteriyor" dedi.

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olan 'Yenidoğan çetesi' hakkında hazırlanan iddianamede yeni detaylar ortaya çıkıyor. Çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerden biri olan Avcılar Hastanesi’nin sahibi ve eski Sağlık ve Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ortaya çıkan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.

MÜEZZİNOĞLU: PERŞEMBE AKŞAMI HABERDAR OLDUM

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Mehmet Müezzinoğlu, çetenin faaliyetlerinden 17 Ekim 2024 Perşembe akşamı haberdar olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, konuyla ilgili konuşarak, "İki gündür durumun tüm detaylarını anlamaya çalışıyoruz, ancak soruşturmanın gizliliği nedeniyle taleplerimiz karşılanmadı" dedi.

'HASTANEMİZDE ETİK KURALLARINA UYMUŞLAR'

Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar Hastanesi’nin 'Yenidoğan çetesi' ile 17 aylık bir sözleşme imzaladığını, bu süreçte hastanenin Sağlık Müdürlüğü tarafından üçü habersiz, ikisi haberli olmak üzere toplam beş kez denetlendiğini ifade etti. Denetimlerin hiçbirinde usulsüzlük tespit edilmediğini belirten Müezzinoğlu, "Şu ana kadar incelenen dosyalara bakılırsa bizim hastanemizde dikkatli davranmışlar ve etik kurallara uygun hareket etmişler" şeklinde konuştu.

'HASTANEMİZİ GÜVEN UNSURU OLARAK KULLANMIŞ OLABİLİRLER'

Müezzinoğlu, çetenin Avcılar Hastanesi ile yaptığı sözleşmeyi, diğer hastanelerle de iş birliği kurmak için bir güven unsuru olarak kullanmış olabileceğini öne sürdü. “Belki de bizimle olan iş birliklerini, diğer hastanelerin güvenini kazanmak için bir araç olarak kullandılar." diyen Müezzinoğlu, bu durumun hastane yönetiminin kontrolü dışında gerçekleştiğini belirtti. Müezzinoğlu, "En büyük hatamız onlarla sözleşme imzalamak oldu; keşke yapmasaydık" ifadesini kullandı.

'SADECE KİRAYA VERDİK, KAZANCA ORTAK OLMADIK'

Deniz Zeyrek’in, yoğun bakım ünitesinin durumu ve söz konusu sözleşmeden elde edilen kazançla ilgili sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, "Yoğun bakım ünitemizi sadece kiraya verdik; herhangi bir kazanca ortak olmadık. Yoğun bakım servisimiz en az yüzde 20 zararla çalışıyor" dedi. Hastanenin çetenin faaliyetlerinden hiçbir kazanç sağlamadığını vurgulayan Müezzinoğlu, usulsüzlükleri fark etmeleri halinde hemen sözleşmeyi feshedeceklerini belirtti.

'KİMSE BİZİ UYARMADI'

Müezzinoğlu, hastanenin çete faaliyetleri konusunda herhangi bir uyarı almadığını ifade ederek, "Soruşturma başladıktan sonra kimse gelip bizi bu çeteye karşı uyarmadı" dedi. Çetenin hastaneye yönelik usulsüzlüklerini fark etmediklerini söyleyen Müezzinoğlu, Sağlık Müdürlüğü’nün düzenli denetimlerinin de herhangi bir sorun ortaya çıkarmadığını belirtti.

'AÇILIŞA ERDOĞAN DA GELMİŞTİ'

Olaylarla ilgili duygusal bir değerlendirme yapan Müezzinoğlu, hastanenin 40 yıl önceki açılışında da vurguladığı gibi, para kazanmanın hiçbir zaman temel amaç olmadığını, hekimliğin en önemli değerinin mesleğin saygınlığı olduğunu belirtti. "Bu hastaneyi 40 yıl önce kurduk, açılışa Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da gelmişti. O gün de belirttim; bizim için önemli olan para değil, mesleğin onurunu korumak." diyen Müezzinoğlu, yaşananların tüm sağlık camiası için bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti.

İddianamenin ortaya koyduğu suçlamalar ve hastanenin rolü hakkında detaylar netleştikçe soruşturmanın seyrinin değişebileceği öngörülüyor. Müezzinoğlu, sağlık hizmetinin kalitesine zarar veren bu tür çetelerin varlığından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Amacımız her zaman layıkıyla sağlık hizmeti vermek oldu." ifadesiyle sözlerini noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN