Bakan Işıkhan emekli vatandaşlara böyle seslendi: Elimiz ayağımız tutuyorken çalışmaya devam etmeliyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli olanların çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hala dahi çalıştığına dikkat çeken Bakan Işıkhan "Emekli vatandaşlarımız çalışmaya devam etmeli. Cumhurbaşkanımız nasıl hala özveri ile çalışıyor. Elimiz ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilik sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan Türkiye’deki emeklilik sistemini eleştirdiği konuşmasında emeklilerden çalışmasını talep etti.

Bakan Işıkhan'ın 'elimiz ayağımız tutuyorken çalışmaya devam etmeliyiz' dediği açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hala çalıştığına vurgu yaparak “Bakın bir iki hafta dinlenince nasıl sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Ama çalıştıkça elim ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Işıkhan, EYT’nin SGK’ya ağır bir yük bıraktığını ifade ettiği konuşmasında 2.3 milyon insan EYT’den emekli oldu “bakar mısınız rakama bir ülke kadar" dedi.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları şöyle;

"Emekli olan vatandaşlarımızın sistemde kalıp çalışmalarını rica ediyorum. Bizim daha fazla sosyal güvenlik primine ihtiyacımız var. Geleceğimiz için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çalışabilirler.

Vatandaşlarımızdan talebimizdir. Cumhurbaşkanımız hala nasıl hala özveri ile çalışıyor ben bakan olarak çalışıyorum sizler çalışıyorsunuz.

Almanya’da insanlar 40 yıl prim ödüyorlar 20 yıl emekli kalıyorlar biz de ise tam tersi. Nimet külfet olayı. Biz bu sistemde hemen emekli olmayı tercih edersek tabi emekli aylığımız düşük olacak.

Emekli aylığını 12 bine çıkardık ama buna sanılıyor ki herkes böyle alıyor hayır. Emeklilik sonrası semptomlara da dikkat etmemiz lazım.

Bakın bir iki hafta dinlenince nasıl sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Ama çalıştıkça elim ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN