Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş ziyareti sonrası açıklama: Silahlar bırakılacaksa bütün aktörler kıymetli

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası açıklama yaptı. Özel, çözüm süreci tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunurken, bu süreçte bütün isimlerin kıymetli olduğunu belirterek, "Türkiye bir sorunu aşacaksa, silahlar bırakılacaksa bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Demirtaş gibi bir aktörün adının altı da kalın kalın çizilmelidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

Beraberinde Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağababa ile cezaevine gelen Özel'in, Demirtaş ile görüşmesi bitti.

ÇAĞRI METNİNİ ÖZEL'E TESLİM ETTİ

Ziyaret öncesinde Demirtaş'ın avukatları, Demirtaş'ın kitabını ve yazdığı çağrı metnini Özgür Özel'e teslim etti.

Özel'den Demirtaş ziyareti sonrası açıklamalar:

"Kitaplarından hepsini okudum, ilk okuduğum kitap Seher'di. Seher kitabının ilk hikayesi 'içimdeki erkek'ti son hikaye ise 'Sonu muhteşem olacak'tı. İnsanlar toplumsal barışı içselleştirdiğinde nasıl 100 yıl önce, Kürtler ve Türkler işgali sonlandırdıysa yine her şey çok güzel olacak.

Sayın Demirtaş bana son kitabını hediye etti ve çağrı metnini ulaştırdı. Eğer toplumsal barıştan bahsedeceksek diyor, erkekler olarak ilk adımı kendimizden atmalıyız. Kadınların güvende olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir.

'UTANÇ VEREN ZİYARETLER YAPIYORUZ'

Çok acılar çekiyoruz, utanç veren ziyaretler yapıyoruz. Nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu, Türkler ve Kürtler işgali sona erdirmişti, yine çok güzel olacak. Yine toplumsal barışı hep birlikte sağalayacağız.

Doğu ve Güneydoğu gezisi öncesi böyle bir ziyaret oldu. Bu gecikmiş bir ziyarettir. Bu ziyaret siyasi analamı olan bir ziyaretttir. Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan ziyaretin ilk günü bugündür. Türkiye bir sorunu geride bırakacaksa, silahlar bırakılacaksa, bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Ancak Selahattin Dermirtaş gibi bir aktörün altı da kalın kalın çizilmelidir.

Demirtaş ve Mızraklı ile görüştük. Öncelikle böyle bir görüşme yapmanın utancı içindeyim. Demirtaş Meclis'te milletvekiliyken, evlerine baskınlar yaptırıp, birçok milletvekilinin götürüldüğü bir operasyonla buraya konuldular. Demirtaş seçilmiş bir vekildi. Selçuk Mızraklı, çok yüksek bir oyla kazandı. Mızraklı'yı önce görevden aldılar. Sonra kaçmasın diye tutukladılar. Böyle bir görüşme yapmak bizler açısından utanç verici. Utancın kaynağının kimle olduğunuz milletimiz biliyor.

Bugün Selahattin Demirtaş ile görüşmeden 6 ilde olmanın bir anlamı olmazdı. Türkiye bir sorunu aşacaksa, silahlar bırakılacaksa bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Demirtaş gibi bir aktörün adının altı da kalın kalın çizilmelidir.

Kimse kimseyi engellememeli. Siyasi çıkarlar üzerinden hesap yapılmamalı. Çok kolay bir muhalefet imkanı varken Bahçeli'nin bize ve DEM'e söyledikleri yerine uzatılan el doğrudur demeye devam ediyoruz. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Samimiyet çağrısı yapıyoruz.

Bir haftada 6 ili ziyaret edeceğiz. Meselenin özü şu, kimse partisinin çıkarı için bir şeyler yapmaya kalkmasın. Kimse kimseyle alay etmesin. Aklını hafife almasın.

Demirtaş ile memleketin tüm sorunlarını müzakere ettik. Toplumsal barışın olması için barışın kadın ve çocuk haklarından başlaması konusunda mutabakata vardık.

FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa gerisinde çok acılar, ölümler, ihanetler bıraktı. Gittiği yerde hesap verir, Türkiye'de yargı önünde hesap vermesini isterdik, olmadı. O gidince her şey bitti sanılmasın. Çok ciddi bir sermaye bıraktı. Devletin silahını kendi silahı haline getirdi. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır.

YENİDOĞAN ÇETESİ: GÖRSÜNLER BAŞLARINA NELER GELECEĞİNİ

Kamulaştıralım o hastaneleri, hastanesinde bir bebeğin hayatıyla oynayarak zenginleşenler de görsün bunları yapınca başına neler geleceğini.

KABOĞLU'NUN ANAYASA AÇIKLAMASI: İLK 4 MADDESİNİ TARTIŞMAYA KAPALIYIZ

Sayın Kaboğlu'nun açıklaması kendisini bağlar. Yaptığı açıklamanın siyasi bir açıklama olmadığını düşünüyorum. Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışmaya kapalıyız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN