NATO: Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker göndermesi ciddi bir tırmanış olur

NATO: Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker göndermesi ciddi bir tırmanış olur

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kuzey Kore'nin Rusya'ya askeri yardımda bulunduğuna dair iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Rutte, "Kuzey Kore'nin Rusya'nın yanında savaşmak üzere asker göndermesi, önemli bir tırmanışı işaret eder" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kuzey Kore'nin Rusya'ya askeri yardım sağladığına dair iddialar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Rutte, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker göndermesinin Ukrayna’daki savaşta ciddi bir tırmanışa yol açacağını belirtti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile konuşmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Rutte, Kuzey Kore birliklerinin Ukrayna'da Rusya'ya katılmasının önemli bir tırmanışa işaret edeceğini belirtti. Rutte, yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'nin Rusya’ya asker göndermesi, savaşın tehlikeli bir şekilde tırmanmasına neden olabilir" ifadelerini kullandı.

Rutte ayrıca, Yoon Suk Yeol ile NATO-Seul ortaklığı,avunma sanayi işbirliği ve Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik'in birbirine bağlı güvenliği hakkında görüştüğünü söyledi.

Rutte şu ifadeleri kullandı:

''Başkan Yoon Suk Yeol ile NATO’nun Seul ile yakın ortaklığı, savunma sanayi işbirliği ve Avrupa-Atlantik ile Hint-Pasifik’in birbirine bağlı güvenliği hakkında konuştum. Kuzey Kore’nin Ukrayna’da Rusya ile birlikte savaşmak üzere asker göndermesi önemli bir tırmanışı işaret eder.''

Güney Kore, Kuzey Kore’nin Rusya'ya bin 500 asker gönderdiğini ve daha fazlasını göndermeyi planladığını iddia ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky de Kuzey Kore'nin 10 bin askeri Kiev'e karşı konuşlandırmaya hazırlandığını öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN