Nijerya'daki sel felaketinin bilançosu belli oldu: 150 ölü

Nijerya'daki sel felaketinin bilançosu belli oldu: 150 ölü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda geçen ay meydana gelen sel felaketinde 150 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda geçen ay meydana gelen sel felaketinde en az 150 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Şiddetli yağışların neden olduğu sel, ülkenin Borno Eyaleti başta olmak üzere birçok bölgesinde ağır yıkıma ve can kaybına yol açtı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Borno Eyaleti Genel Müdürü Mohammed Barkindo, felaketin boyutlarını ve selin yarattığı insani krizle ilgili detayları kamuoyuna açıkladı.

150 CAN KAYBI VE YÜZLERCE YERİNDEN OLAN İNSAN

Borno Eyaleti'ndeki sel felaketinin bilançosunu paylaşan Barkindo, selin başkent Maiduguri de dahil olmak üzere geniş bir alanı etkilediğini ve 150 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Sel felaketi, yıkıcı etkilerinin yanı sıra yüzlerce insanın evlerinden edilmesine de neden oldu. Barkindo, yerel hükümetin ve yardım kuruluşlarının, selden etkilenen topluluklara yönelik yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

KOLERA SALGINI PATLAK VERDİ

Sel felaketinin etkileri sadece fiziksel yıkımla sınırlı kalmadı; aynı zamanda su kaynaklarının kirlenmesi ve hijyen koşullarının bozulması nedeniyle kolera salgını da baş gösterdi. Barkindo, salgının hızla yayılmaya başladığını ve sağlık hizmetlerinin bu acil duruma yanıt vermekte zorlandığını kaydetti. Kolera salgını, sel felaketinin ardından zaten zor durumda olan topluluklar için ek bir tehdit oluşturuyor. Yetkililer, salgının kontrol altına alınması için sağlık birimlerinin harekete geçtiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

ULUSLARARASI YARDIM GİRİŞİMLERİ

Selin yarattığı insani kriz, uluslararası toplumun da dikkatini çekti. Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Borno eyaletindeki sel mağdurlarına yönelik 1,8 milyon dolarlık bir yardım paketi onayladı. Aynı zamanda İsviçre hükümeti de sel mağdurlarını desteklemek amacıyla 1,2 milyon avro bağışladı. Uluslararası yardım kuruluşları, bölgedeki insani durumu iyileştirmek için acil yardım ve barınma desteği sağlarken, yerel yetkililer de sel sonrası yeniden inşa çalışmalarına odaklanmış durumda.

Borno’daki sel felaketi, Nijerya genelinde yaşanan yıkımın bir parçası olarak öne çıkıyor. Ülke genelinde bu yıl meydana gelen şiddetli yağışlar, toplamda 300'den fazla kişinin ölümüne neden olurken, 2 milyondan fazla insanın yerinden edilmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN