Ömer Çelik'ten FETÖ açıklaması: Vatansız olarak öldü

Ömer Çelik'ten FETÖ açıklaması: Vatansız olarak öldü

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sırasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in vatansız olarak öldüğünü ve FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Çelik, yenidoğan çetesi soruşturmasıyla ilgili olarak da "Çetenin tamamen çökertilmesi için çalışıyoruz." dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Konferans Salonu’nda saat 14.30’da başlayan toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 12 bakan ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın katıldı. Toplantı 2,5 saat sürdü ve toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN ÖLÜMÜ: VATANSIZ OLARAK BU DÜNYAYI TERK ETTİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in ABD’de öldüğü haberini değerlendiren Ömer Çelik, "FETÖ elebaşı vatansız olarak bu dünyayı terk etti." dedi. Gülen'in Türkiye’ye ve İslam dünyasına yaptığı kötülüklere değinen Çelik, “Milletimize verdiği zararlar, ancak tarihe kara bir leke olarak geçecek. FETÖ ile mücadele bundan sonra da aynı güçle devam edecek.” ifadelerini kullandı. Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında FETÖ’nün yürüttüğü faaliyetlerin, milli egemenliği hedef alan büyük bir ihanet planının parçası olduğunu vurguladı.

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI: TÜM DETAYLARI İNCELİYORUZ

Türkiye gündeminde geniş yer bulan 'Yenidoğan Çetesi' skandalına ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, Sağlık, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının tam bir koordinasyon içinde çeteyi çökertmek için çalıştığını belirtti. Çelik, “Bu çetenin tüm detaylarını titizlikle inceliyoruz. Vardığımız sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu çetenin ortaya çıkardığı vahşet, nadir rastlanan türden.” dedi. Çelik, ayrıca sağlık çalışanlarının genel olarak fedakarca çalıştığını ancak benzer suçların önlenmesi için kapsamlı adımlar atılacağını ifade etti.

İSRAİL VE FİLİSTİN KONUSU

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi, Filistin meselesi ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları oldu. Çelik, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sunduğu rapor doğrultusunda kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirtti. Çelik, Netanyahu hükümetinin saldırılarının “Nazilerin soykırımını bile aşan” bir boyutta olduğunu ifade ederek, bu saldırılara karşı uluslararası toplumun daha sert bir tutum takınması gerektiğini vurguladı.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’İN 29 EKİM RESEPSİYONU ÇAĞRISI

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “29 Ekim Resepsiyonu Çankaya Köşkü’nde yapılsın” çağrısına da değinildi. Çelik, "Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Atatürk’ün mirasına aykırı değildir. Gelişen ihtiyaçlara göre Külliye’nin yapılması kaçınılmaz olmuştur ve bu mekan devlet başkanlarının kullandığı farklı alanlar arasında yerini almıştır." dedi.

ÖZEL’İN SELAHATTİN DEMİRTAŞ ZİYARETİ: BİR KINAMA GÖREMİYORUZ

Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yaptığı ziyareti de eleştirerek, “Hukukun üstünlüğü önce terörün dışlanmasından geçer. Ancak Özel’in açıklamalarında terör örgütüne yönelik bir kınama göremiyoruz.” dedi. Çelik, hukukun herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

'YENİDOĞAN ÇETESİ TAMAMEN ÇÖKERTİLECEK'

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 'Yenidoğan Çetesi' meselesine ilişkin net bir duruş sergilediğini belirtti ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Erdoğan’a detaylı bilgi sunduğunu aktardı. Çelik, "Cumhurbaşkanımız, çetenin tamamen çökertilmesi ve benzer yapıların bertaraf edilmesi için tam kararlılıkla çalışmamız gerektiğini belirtti." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN