İBB'den bir yenilik daha! Tüm semtler için ayrı ayrı yapıldı: İstanbullular 4 gün sonra sonra her yerde görecek

İBB'den bir yenilik daha! Tüm semtler için ayrı ayrı yapıldı: İstanbullular 4 gün sonra sonra her yerde görecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yenilik daha! Tüm semtlere ayrı ayrı yapıldı! İstanbullular 4 gün sonra sonra her yerde görecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), simit, kestane ve mısır satışına yönelik seyyar araçları yeniden tasarladı. Bu yenilikçi tasarımların ilk örnekleri, 25 Ekim itibarıyla Beşiktaş Meydanı’nda İstanbullularla buluşacak.

İBB’nin Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma, İstanbul'un çeşitli meydanları ve işlek caddelerinde bulunan seyyar satış araçlarının estetik ve işlevselliğini artırmayı hedefliyor. Yapılan açıklamaya göre, özellikle tarihi alanlar ve İstanbul Boğazı kıyılarındaki seyyar satış üniteleri, meydanların dokusuna uygun farklı tasarımlar ile yenilendi.

FARKLI TASARIMLAR, FARKLI KONSEPTLER

simit-tezgah.webp

Tasarım sürecinde, toplamda 9 farklı konsept geliştirilerek, simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımına uygun modeller hazırlandı. Kemerli, modern ve neşeli görünüme sahip bu yeni satış üniteleri, enerji verimliliği açısından güneş panelleriyle donatıldı. Kullanıcıların temizliğini kolaylaştırmak için özel malzemeler kullanılırken, kış aylarında soğuktan korunmak için örtü sistemi ve zeminle temasın kesilmesi amacıyla platform tasarımı da yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN