Altın sahipleri havalara uçacak! Altın yeni rekorunu kırıyor, o rakamı görenler gözlerine inanamadı

Altın sahipleri havalara uçacak! Altın yeni rekorunu kırıyor, o rakamı görenler gözlerine inanamadı

Yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında sevindirecek gelişme. Altın yılların rekorunu kırdı! Güncel altın fiyatı ne kadar? Kenarda altını olan rahat nefes aldıracak...

Altın fiyatları, küresel piyasalarda artan jeopolitik riskler ve ABD’deki seçim belirsizliğiyle birlikte yükselişini sürdürüyor. 21 Ekim 2024 itibarıyla gram altın fiyatı 3.010 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın da 2.730 dolarla zirve yaparken, uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çeyrek altın için yeni rakam verildi: 4950 lira - Ekol Haber - Türkiye ve Dünya'dan Son Dakika Haberleri

GRAM ALTIN VE KAPALIÇARŞI FİYATLARI REKOR KIRDI

Serbest piyasada işlem gören gram altın fiyatı, hafta başında 3.010 TL seviyesinden alıcı buldu. Kapalıçarşı’da ise gram altın, 3.095-3.135 TL aralığında işlem görüyor. Diğer altın türlerinde de yükseliş dikkat çekiyor:

  • Çeyrek altın: 5.120 TL

  • Yarım altın: 10.230 TL

  • Tam altın: 20.395 TL

Küresel piyasalarda ons altın, güvenli liman talebinin artmasıyla 2.730 dolara yakın seviyelerde işlem görüyor.

kulce-altin-aa-1785565 | Güncel Kıbrıs

JEOPOLİTİK RİSKLER VE ABD SEÇİMLERİ ALTINI DESTEKLİYOR

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatlarındaki artışın yalnızca jeopolitik gelişmelerden kaynaklanmadığını belirterek, “Artan jeopolitik risklere ek olarak, ABD’de seçim belirsizliği de artık fiyatlanıyor. Orta-uzun vadeciler altınlarına sahip çıksın. Kısa vadede ise maliyetlenmek için yüksek seviyelerdeyiz. 2700-2685 dolar destekleri dikkatle izlenmeli ve kademeli alım yapılmalı” dedi.

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yatırımcılara orta ve uzun vadede altınlarını ellerinde tutmalarını önerirken, kısa vadede yüksek fiyatlardan alım yapmanın riskli olabileceğini belirterek “ABD tarafında ise Başkanlık seçimleri öncesinde Trump’ın arayı kapattığı görülüyor, belirsizlik artıyor. Avrupa Merkez Bankasının da faiz indirimi geldi. Bunlar, altın fiyatlarında rekor seviyelere doğru hareketliliği tetikledi” ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, altının yukarı yönlü hareketinde 2.750 doların önemli bir direnç seviyesi olacağına dikkat çekerek sözlerine böyle devam etti: “Ancak kısa vadede, mevcut seviyelerden maliyetlenmek riskli olabilir. Bu seviyelerden bir miktar alım yapılsa bile, 2700-2685 dolar desteklerine doğru gerilemelerde kademli alım düşünülebilir. Yukarıda ise 2750 dolar ilk direnç olarak takip edilebilir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN