B sınıfı ehliyet alacaklara güzel haber: O parayı ödemeyeceksiniz

B sınıfı ehliyet alacaklara güzel haber: O parayı ödemeyeceksiniz

Ehliyet alacaklara müjde! Masraflar azalıyor. Onun için ayrıca para ödemenize gerek kalmayacak...

Ehliyet sahiplerinin yetkilerini genişletmek ve daha fazla sürüş esnekliği sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde salı günü görüşülecek yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyetlere yönelik önemli değişiklikler bekleniyor.

250 CC MOTOSİKLET KULLANIMINA İZİN GELİYOR

Gerçek Gündem’in haberine göre, geçtiğimiz yıl yapılan kapsam genişletmesi ile B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc’ye kadar motosiklet kullanma yetkisi verilmişti. Şimdi, yeni düzenleme ile bu sınırın 250 cc'ye çıkarılması planlanıyor. Üstelik bu hak, herhangi bir ek ücret ödenmeden sadece bir direksiyon sınavı ile verilecek. Bu değişiklik, özellikle e-ticaret sektöründeki istihdamı artırmayı hedefliyor.

B sınıfı ehliyetle A1 sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan motosikletler sürülebilecek

B SINIFI EHLİYETE SAHİP SÜRÜCÜLER İÇİN DAHA GENİŞ YETKİLER

İçişleri Bakanlığı, B sınıfı ehliyet sahiplerinin talepleri doğrultusunda hazırladığı taslağın son aşamasına geldiğini açıkladı. 29 Ekim'de görüşülmesi planlanan düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin daha geniş bir araç yelpazesine erişmesi sağlanacak.

GEÇMİŞ DÜZENLEMELERDE NELER DEĞİŞMİŞTİ?

Bakanlık daha önce de ehliyetlerle ilgili önemli düzenlemelere imza atmıştı. D sınıfı ehliyet için yaş sınırı 26’dan 24’e indirilmiş, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetlerin yaş sınırı ise 16 olarak belirlenmişti. Şubat ayında yapılan değişiklikle, 50 cc motosiklet sınırı kaldırılarak 125 cc motosiklet kullanımına izin verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN