Türkiye’nin en büyük yağ üreticisiydi… 54 yıllık dev fabrika icradan satıldı: Yeni sahipleri daha çok şaşırttı

Türkiye’nin en büyük yağ üreticisiydi… 54 yıllık dev fabrika icradan satıldı: Yeni sahipleri daha çok şaşırttı

Türkiye'de 54 yıldır yağ üretimi yapan dev firma yeni sahipleri ile buluştu. Türkiye'nin en büyük yağ üreticileri arasında yer alan şirket icradan satışa çıkarıldı. Dev fabrikanın yeni sahipleri ise daha çok şaşırttı. İşte tüm detaylar…

Afyonkarahisar'da yer alan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş Entegre üretim tesisleri geçtiğimiz nisan ayı ile birlikte icradan satışa çıkarıldı. 54 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren dev şirket bu kararın ardından herkesi üzerken üzdü fabrikanın yeni sahipleri de belli oldu. İşte tüm detaylar…

İCRADAN SATIŞA ÇIKARILDI

2020 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu sitesinde yer alan Oruçoğlu Yağ, icradan satışa çıkarılması ile birlikte büyük bir şaşkınlık yarattı. Dev şirket el değiştirirken yeni sahipleri de merak konusu oldu.

54 Yıllık Türkiye'nin Yağ Devi Satıldı! Yeni Sahipleri Bakın Kim Oldu

İcradan satış ihalesi dosyası doğrultusunda alacaklı konumda bulunan Mersin merkezli Hakan Gıda ve sanayi dış ticaret şirketi olurken borçlu konumdaysa Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş bulunuyordu. 54 yıl önce kurulan ve Türkiye'nin en büyük yağ üreticileri arasında yer alan Oruçoğlu Yağ Fabrikası'nın yeni sahibini duyunca çok şaşıracaksınız.

YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Konu hakkında önemli açıklamalar yapılırken Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yeni sahibi Tarım Kredi grubu iştiraklerinden Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş oldu. Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkı sağlanması amacıyla üretici ortaklarından menfaatlerinin en üst seviyede korunması amacıyla kurulan şirket, Büyüme hedefleri kapsamında yeni yatırım yapma ve tesis satın alma alternatifleri ile birlikte yetkili kurumlarca yapılan çalışmalar ve bağımsız kuruluşlarla hazırlanan rapor ışığını tüm detayları değerlendirdi.

Türkiye'nin en büyük yağ fabrikası icradan satıldı! İşte yeni sahibi – FinansHub

Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş, “Afyonkarahisar’da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. entegre üretim tesislerinin, cebri icra yoluyla satışının yapılması hususunun ilan edilmesi üzerine, yatırım ve büyüme hedeflerimiz doğrultusunda ihaleye katılma kararı alınmıştır.” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN