Yatırımını altın, dolar ve borsaya yapanlar yandı! Bunu yapmayanlar hapı yutacak

Yatırımını altın, dolar ve borsaya yapanlar yandı! Bunu yapmayanlar hapı yutacak

Uzman isimden endişelendiren açıklama! Yatırımını altın, dolar ve borsaya yapanlar dikkat! Bunu yapamayan yandı...

Birikimlerini borsa, altın, döviz veya hisse senetleri gibi yatırım araçlarında değerlendiren birçok kişi, yatırımlarını yakından izlemek için telefon ve bilgisayardan neredeyse gözünü ayırmıyor. Ancak, uzman isim yatırımcılara en büyük kaybı anlattı.

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, yatırımlarını sürekli takip edenlerin antidepresan kullanımına daha meyilli oldukları ortaya çıktı.

Savunma ve havacılık şirketleri borsalarda bu yıl yatırımcısını uçuruyor

YATIRIMLARI SÜREKLİ KONTROL ETMEK STRESİ ARTIRIYOR

Yatırımcılar, piyasadaki değişimleri anlık olarak takip ederek fiyatların düşüp çıkması karşısında yüksek kaygı yaşıyor. Psikiyatrist Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Şen, yatırımcıların bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Düştü mü çıktı mı ne durumda vesaire gibi bu dürtüyle birlikte takip halinde olmak kaygıyı çok fazla arttırıyor. Kaygının artması da haliyle insanları antidepresan kullanmaya itebiliyor." dedi.

DEĞER KAYBI ANTİDEPRESAN KULLANIMINI ARTIRIYOR

Araştırmalara göre, yatırım araçlarının değer kaybettiği dönemlerde antidepresan kullanan yatırımcıların sayısında artış gözlemleniyor. Şen, "Bunun önüne geçmek gerekiyor. Eğer geçemezsek antidepresan kullanarak bunların önüne geçmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

EKRAN SÜRESİNİ KISALTMAK KAYGIYI AZALTABİLİR

Uzmanlar, sürekli ekran başında kalarak yatırım takibi yapmanın olumsuz etkilerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulunuyor. Dr. Şen, "Çok sık bakmaktan daha seyrek bakmaya doğru bu süreleri değiştirmeyi önerebiliriz" dedi. Bu sayede bireylerin stres seviyeleri düşebilir ve günlük yaşamda daha dengeli bir ruh hali sağlanabilir.

Uzmanlar, spor yapmak, nefes egzersizleri uygulamak ve düşünceleri farklı aktivitelere yönlendirmek gibi yöntemlerin, kaygıyı yönetmede etkili olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN