Kırmızı bültenle aranan İsrailli Boris Wolfman Türkiye'de yaşıyor

Kırmızı bültenle aranan İsrailli Boris Wolfman Türkiye'de yaşıyor

Interpol'ün 'organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek' suçundan kırmızı bültenle aradığı İsrail vatandaşı Boris Wolfman'ın Türkiye'de yaşadığı öğrenildi. Sağlık turizmi dahil pek çok alanda faaliyet gösteren Wolfman, 2015'te İstanbul'da tutuklandı. 2016'da delil yetersizliğinden serbest bırakılan Wolfman, 2018'de yine İstanbul'da bir şirket kurdu. Organ ticaretinin merkezi olan hastanenin ise 6 Şubat depreminde sahra hastanesi kurduğu ortaya çıktı.

2017 yılında Türkiye'ye yerleşen Wolfman, 9 Kasım 2018 tarihinde Özkan Çelik isimli kişi üzerine 'Royal Innovasyon' adında bir şirket kurdu. Şirket; sağlık turizmi, yaş ve kuru meyve ticareti ile demir ve çelik ihracatı gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Kendi ifadelerine göre Wolfman, Türk yatırımcıların Afrika’da toprak kiralama ve işletme faaliyetlerinde danışmanlık yapıyor.

Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberine göre, Boris Wolfman ulusal ve uluslararası basınına verdiği demeçlerde, Türkiye'de tarımının önde gelen isimlerinden olduğunu iddia ediyor.

YOKSULUN ORGANLARINI ZENGİNE NAKLETTİLER

İsrail Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2015 yılı ekim ayında, aralarında Boris Wolfman’ın da olduğu toplam 7 kişi hakkında Kosova, Azerbaycan, Sri Lanka ve Türkiye'de uluslararası organ kaçakçılığı ve yasa dışı organ nakli ağı oluşturulduğuna ilişkin bir iddianame hazırlandı.

Bakanlık açıklamasında, aralarında Boris Wolfman ve Türk doktor Yusuf Erçin’in de bulunduğu çete üyelerinin Kosova, Azerbaycan ve Sri Lanka'da yaşayan yoksul insanların organlarını alarak varlıklı İsrail, Hindistan ve Avrupalı hastalara nakletme faaliyetinde bulundukları belirtildi.

ORGAN KAÇAKÇILIĞI İSRAİL MERKEZLİ HASTANE ÜZERİNDEN YÖNETİLDİ

Açıklamaya göre Wolfman, Kosova ve Azerbaycan'da böbrek satmayı kabul eden yoksulların bulunmasından sorumluydu. Ayrıca nakillerin yapıldığı Kosova'da doktor Yusuf Ercin Sönmez’in de diğer çete üyeleri ile hareket ettiği belirtildi. Organ kaçakçılığının İsrail merkezli Rabin Medical isimli hastane üzerinden yapıldığı ifade edildi.

RABIN MEDICAL 6 ŞUBAT'TAN SONRA TÜRKİYE'DE SAHRA HASTANESİ KURDU

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye tıbbi destek sağlamak üzere gelen ülkeler arasında İsrail de yer alıyordu. Rabin Medical, deprem bölgesinde sahra hastanesi kurdu.

2015'TE İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Boris Wolfman, 4 Aralık 2015'te Türkiye'ye iniş yaptıktan sonra hava limanı apronunda güvenlik güçleri tarafından göz altına alındı.

İsrail Adalet Bakanlığı, Türkiye’de tutuklanan Wolfman’ın iadesini istedi. Yetkili mahkeme ise Wolfman’ın iadesi için 30 gün ek süre talep etti.

TÜRKİYE WOLFMAN'I İSRAİL'E İADE ETMEDİ

Mahkeme, organ ticareti suçunun Türkiye’nin yargılama yetkisine giren bir suç olduğu gerekçesiyle ‘takdir yetkisini’ kullanarak Wolfman'ın Türkiye‘de yargılanmasına hükmetti. Bu hüküm gereği de Wolfman İsrail’e iade edilmedi. Hazırlanan iddianamede, tutuklu yargılanan Wolfman’ın Suriyeli mültecileri organlarını satmaya ikna etmek için Bangkok'tan İstanbul'a geldiği, organ kaçakçılığı yapan firari Yusuf Erçin Sönmez ile birlikte çalıştığı ifade edildi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILDI

İddianameye göre Wolfman, küçük hastanelerle temas kurdu. 7 kişi Kosova, İsrail, Rusya, Ukrayna, Avusturya ve Azerbaycan’da organ ticareti ve yasa dışı organ nakli organize etmekle suçlandı. 6 Aralık 2015 günü tutuklanan İsrailli organ kaçakçısı 12 Temmuz 2016 tarihinde 'yeterli delile ulaşılamadığı gerekçesiyle' serbest bırakıldı ve Arnavutluk'a gitti.

İSTANBUL'DA ŞİRKET KURDU

Kasım 2017'de tekrar Türkiye’ye gelen Wolfman, 9 Kasım 2018'de, Özkan Çelik isimli şahıs üzerine Royal Innovative adlı şirketi kurdu. İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı şirketin ticaret sicil gazetesindeki bilgilerine göre şirket uluslararası sağlık turizminden, meyve sebze ithalat ihracatına, elmas üretiminden demir çelik ihracatına kadar pek çok alanda faaliyette bulunuyor.

VERDİĞİ DEMEÇLERDE TÜRK TARIMINA 'KATKISINI' ANLATIYOR

Geçen yıl Yeni Şafak'ta çıkan habere göre Wolfman, Türkiye'de sebze ve meyve ihracat ve ithalatının en etkin isimlerinden biri olduğunu iddia ediyor. Yine geçen yıl Yeni Akit'te yayımlanan ilgili haberde Royal Innovative şirketinin Türk tarımına katkısını anlatıyor. Başka bir demecinde Wolfman, kendi tarlalarında ürettiği cevizin başta İsrail olmak üzere Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen ürün olduğunu da söylüyor.

şirketinin internet sitesinde organik tarım yapılan tarlalara ilişkin bilgiye rastlanamazken Boris Wolfman’ın internet sitesindeki bilgiler ve Royal Innovasyon’un sosyal sosyal medya hesaplarında iddia edildiğine göre şirketin ürettiği organik sebze ve meyveler, Türkiye’deki en büyük ve yaygın market ağlarına satılıyor.

İSRAİL'DE İHRACAT, AFRİKA'DA DANIŞMANLIK

Şirketin internet sitesinde İsrail’e demir ve çelik ihracatının sürdüğü bilgisi yer alıyor. Wolfman ayrıca Afrika’da toprak kiralayarak tarım yapmak isteyen şirketlere rehberlik ve danışmanlık yaptığını anlatıyor. Türkiyeli yatırımcıların Afrika’da faaliyet göstermesinde öncü bir şirket olduklarını iddia ediyor. Örnek olarak da Nijer ve Sudan’daki faaliyetlerini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN