DEM Parti'den Sağlık Bakanlığı önünde açıklama

DEM Parti'den Sağlık Bakanlığı önünde açıklama

DEM Parti, 'Yenidoğan Çetesi' skandalının ardından eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yapan Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, çetenin neden olduğu bebek ölümlerinden, sağlık hizmetini ticarileştirdiğini öne sürerek AK Parti iktidarını sorumlu tuttu. Koçyiğit, "İşin arkasında siyasiler de var." var dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, yenidoğan çetesi ve hastanelerdeki bebek ölümlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. DEM Parti Hukuk Komisyonu'nun Sağlık Bakanlığı'nda ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Koçyiğit, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Koçyiğit, şunları söyledi:

"Tam da piyasacı anlayış sonucunda tam da hastayı müşteri, insanı para olarak, meta olarak anlayışın sonucunda şu an bildiğimiz kadarıyla 12 bebek katledildi. Neden birileri para kazansın diye...

'BAKAN MEMİŞOĞLU BU KATLİAMDAN SORUMLUDUR'

AKP hükümeti 12 bebeğin yaşamını yitirmesinden sorumludur. Sağlık Bakanı, katliamdan sorumludur. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bu katliamdan sorumludur. Derhal istifa etmelidir. Sağlık Bakanı, ‘biz süreci çok iyi yürüttük' diyor. Kendisi il Sağlık Müdürü, kendi ilinde 10 hastane bir suç örgütüne bağlanmış içerisinde siyasilerin olduğu eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesinin olduğu bir çete yapılanması var ve Sağlık Bakanı bu olayı CİMER'e olan ihbar sonucunda öğrenmiş olup araştırılmasını bir övünç kaynağı olarak ifade ediyor.

'DENETLEMEYEN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SORUMLUDUR'

İl sağlık müdürüydünüz, İstanbul gibi bir ilde 10'dan fazla hastane, sağlıklı bebekleri götürüp yoğun bakım ünitesine koyuyorsa ve orada ölümlerine göz yumuyorsa bunu denetlemeyen il sağlık müdürü sorunlu değil midir? Bütün bu özel hastanelerin denetimsizliği bir sorun değil midir? Kamu kaynaklarını zarara uğratan yeni doğan bebeklerin yaşamını hiçe sayan bu çeteye karşı neden soruşturma yürütmediniz, zamanında tespit etmediniz? Biz söyleyelim işin arkasında siyasiler de var.

'KAPATILAN HASTANELER KAMULAŞTIRILMALI'

Sağlık Bakanı diyor ki, '9 hastanenin ruhsatını iptal ettik.' Peki 9 hastanede çalışan bu süreçte hiçbir suçu olmayan sağlık emekçilerine ne olacak? Onların da umurlarında değil. Yapılması gereken bütün hastanelerin kamulaştırılmasıdır ama en başta ruhsatı iptal edilen hastanelerin ilk elden kamulaştırılması orada çalışan sağlık emekçilerinin de mağdur edilmemesi gerekmektedir.

Başta Sağlık Bakanı olmak üzere, İstanbul İl Sağlık Müdürü, bu hastanelerin bulunduğu ilçelerdeki bütün ilçe sağlık müdürlerinin ve bu süreci takip eden bütün bürokratik yapının görevden alınması gerekir."

'HASTANE SAHİBİ BAKANLAR BU TALANIN PARÇASI'

Sezai Temelli ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu Bakan, bundan önceki Bakan, kim yok ki içinde hepsinin hastanesi var. Hastane sahibi olan bakanlar bu siyasi talanın parçası oldular. Okul sahibi olan bakanlar gibi. Evet, bu bir çeteleşme ama bunun ötesinde acaba organ naklinde neler oluyor, acaba ilaç alanında neler oluyor? Baktığınızda sağlığın her alanında bir çeteleşme, talan düzeninin olduğu da bir gerçeklik, bunun üzerine gitmek lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN