Hobi olsun dedi 3 ülkeye ihracat ediyor! Yeşili sebze olarak toplanıyor, sarısı meyve! Yaz, kış bolca ürün veriyor

Hobi olsun dedi 3 ülkeye ihracat ediyor! Yeşili sebze olarak toplanıyor, sarısı meyve! Yaz, kış bolca ürün veriyor

Eşinin sevdiği meyveyi hobi olarak üretmeye başladı şimdilerde 3 ülkeye ihraç ediyor. Yaz kış bolca ürün veriyor Bir ağaçtan toplam 60 kilo ürün toplanıyor. Yeşile sebze olarak tüketilen Bu ürünün sarısı ise meyve olarak toplanıyor.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşamını sürdüren emekli Mustafa Uysal, Tayland'da eşinin sevdiği papaya meyvesini üretmek için kovid salgını sürecinde 230 metrekarelik alana Hobi olarak papaya dikti. Geçen ilk ürünleri kendileri tüketen Uysal çifti sosyal medyada yaptıkları paylaşım ile birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Uzak Doğudan gelen kişilerin taleplere yetişemez oldu. Hobisine ticarete dönüştüren Uysal çifti şimdilerde paraya para demiyor.

YAZ KIŞ ÜRÜN VERİYOR

Bu işe ilk başladığında bir dönümlük alana 10 ağaç diktiğini belirten Uysal, zaman içerisinde sayıyı 185'e kadar yükselttiğini aktardı. Tayland'dan getirmiş olduğu Kakdam (Sri Siam) cinsi papayayı üretmek için yıllarını veren Uysal, yıl boyunca meyve veren ağaçlardan bir Tire 7 kilo arasında değişen ürün aldığını belirtti. Uysal, yeni tür ile birim alanda daha yüksek verim sağlandığını da söyledi.

Eşi seviyor diye üretmeye başladı, şimdi paraya para demiyor! Getirisi çok yüksek: 3 ülkeden sipariş yağıyor | TGRT Haber

Yetiştirdiği papayaların sarısının meyve olarak tüketildiğini yeşil olanların ise sebze olarak satıldığını belirten Uysal, Tayland ve Endonezya başta olmak üzere Uzak Doğu’dan gelen vatandaşların papayayı çokça tercih ettiğini söyledi. Yalnızca kendi yetiştirdikleri ürünlerle değil diğer üreticilerden aldıkları ürünlerle de talebi karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Uysal, Gürcistan, Irak ve Bulgaristan gibi ülkelere ürün gönderdiğini dile getirdi. Gürcistan'dan gelen yoğun talebe dikkat çeken Uysal uzak doğu restoranlarının da çokça talep ettiğini vurguladı.

Eşi Çok Seviyor Diye Üretimini Yaptı: Şimdi Siparişlere Yetişemiyor

NEREDEYSE SUSUZ TARIM YAPILIYOR

Güney Amerika'da yetişen papayanın Türkiye'de daha çok uzun cinsinin yetiştiğini belirten Uysal, salatalarda çokça kullanıldığını da aktardı. Papaya ağaçlarının bakımı için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen uysal bir gün aşırı yağmur ve sulama nedeniyle kök çürümesine karşı önlem alınması gerektiğini de aktardı. Örtü altında yetiştirilen ürünlerin kış aylarında da soğuktan korunması gerektiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN