İstanbul'da yoksulluk derinleşiyor... Isınmak ve et tüketmek hayal

İstanbul'da yoksulluk derinleşiyor... Isınmak ve et tüketmek hayal

İstanbul Planlama Ajansı'nın yayımladığı Yoksulluk İstatistikleri Raporu'na göre, İstanbul'daki yoksulluk oranı 2023 yılında yüzde 18,3'e yükseldi. Raporda, İstanbulluların yüzde 62,5'inin evlerini yeterince ısıtamadığı, yüzde 61,7'sinin giyim ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve yüzde 34'ünün günlük taze sebze-meyveye erişemediği belirtildi. Yoksulluk sınırı ise Eylül 2024 itibarıyla 64 bin TL'yi geçti.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan Yoksulluk İstatistikleri Raporu, 2023 yılında İstanbul'daki yoksulluk oranının bir önceki yıla göre artarak yüzde 18,3’e ulaştığını ortaya koydu.

Raporda, İstanbulluların yaşam koşullarına dair önemli veriler sunuldu. Buna göre, kent sakinlerinin yüzde 62,5'i evlerini yeterince ısıtamıyor, yüzde 61,7'si giyim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve yüzde 34'ü günlük olarak taze sebze-meyveye erişim sağlayamıyor, yüzde 58’1’i ise iki günde bir et, tavuk ya da balıktan oluşan yemek yiyemiyor.

İSTANBUL'DA YOKSULLUK SINIRI 64 BİN TL OLDU

Ayrıca, 2022 yılında yüzde 18,1 olan yoksulluk oranının 2023’te yüzde 18,3’e yükseldiği belirtilen raporda, Eylül 2024 itibarıyla İstanbul'da yoksulluk sınırının 64 bin TL'yi aştığı ifade edildi.

İBB’nin yoksullukla mücadele kapsamında ürettiği hizmetlerin artarak çeşitlendiğinin belirtildiği raporda Halk Süt, Gıda Kolisi, Okul Beslenme gibi hizmetlerle yüz binlerce kişiye destek sağlandığı, Askıda Aile Sosyal Destek Paketi gibi dayanışma kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerine destek olunmaya devam edildiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN