ABD Maduro'nun uçağına el koydu

ABD Maduro'nun uçağına el koydu

Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun uçağına Dominik Cumhuriyeti'nde el koydu. El koyma gerekçesi olarak, Maduro'nun yaptırımları deldiği öne sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığı uçağına Dominik Cumhuriyeti'nde el koydu. ABD Adalet Bakanlığı, uçağın genellikle Maduro'nun yurt dışı seyahatlerinde kullandığı "devlet başkanlığı" uçağı olduğunu ve yaptırımları delmek amacıyla paravan bir şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını belirtti.

YAPTIRIMLARIN DELİNMESİ VE KORSANLIK SUÇLAMALARI

ABD tarafından yapılan açıklamaya göre, Maduro'nun uçağı, paravan bir şirket aracılığıyla alındı ve bu hareketin, ABD'nin Venezuela'ya yönelik uyguladığı yaptırımları delmek amacıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü. Uçağın şu anda ABD'ye sevk edildiği ifade edilirken, Venezuela hükümeti bu eylemi "korsanlık" olarak nitelendirerek sert bir şekilde kınadı.

VENEZUELA'NIN SEÇİM SONUÇLARI VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Venezuela'da 29 Temmuz 2024 tarihinde yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Nicolas Maduro, resmi sonuçlara göre yüzde 51,20 oy oranıyla yeniden devlet başkanı seçilmişti. Ancak Washington yönetimi, bu seçim sonuçlarını reddederek muhalefeti desteklemişti. ABD'nin seçim sonuçlarını tanımaması ve bu tür adımları atması, uluslararası diplomatik ilişkilerde gerginliklere yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN