İsrail Gazze'de yine okula saldırdı: 5 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Gazze'de yine okula saldırdı: 5 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, yerinden edilen Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlediği hava saldırısında 2'si çocuk olmak üzere 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği hava saldırısında 2'si çocuk olmak üzere 5 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırının ardından bölgedeki insani koşulların daha da ağırlaştığı belirtilirken, uluslararası toplumdan saldırıya ilişkin sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki Zeytun Şehitleri Okuluna düzenlenen saldırıdaki can kayıplarına ilişkin bilgi verdi.

iag.jpg

GAZZE'DE İSRAİL VAHŞETİ DEVAM EDİYOR

Basal, saldırıda, 2'si çocuk, 1'i kadın 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti ancak yaralılarla ilgili sayı vermedi.

İsrail, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yerinden edilen binlerce Filistinlinin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 182 Filistinli öldü, 95 bin 280 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN