İsrail'in çağrı cihazı operasyonu sonrası Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: Türkiye'de böyle bir risk bulunuyor mu?

İsrail'in çağrı cihazı operasyonu sonrası Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: Türkiye'de böyle bir risk bulunuyor mu?

İsrail'in Hizbullah üyelerine gerçekleştirdiği çağrı cihazı operasyonu sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu! Türkiye'de böyle bir risk bulunuyor mu? İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’da meydana gelen çağrı cihazı patlamaları sonrası Türkiye'deki durumu değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının kullanımının neredeyse tamamen sona erdiğini ve bu nedenle herhangi bir tehlike söz konusu olmadığını belirtti.

ÇAĞRI CİHAZLARINDA RİSK YOK

New York Times kanlı saldırının perde arkasını yazdı İsrail, Hizbullah'a satılan cihazları patlayıcıya dönüştürdü

Uraloğlu, Türkiye’de çağrı cihazı kullanımının yok denecek kadar az olduğunu vurgulayarak, ülkemizde bu tür bir riske dair endişe olmadığını net bir şekilde ifade etti. Bakan, “Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye’de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim. Ülkemizi ne kadar millileştirirsek, ne kadar yerlileştirirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz” açıklamasında bulundu.

LÜBNAN’DAKİ PATLAMALARIN ARDINDA NE VAR?

İsrail'den Hizbullah'a saldırı: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 9 kişi öldü: 2800 yaralı - İttifak Gazetesi

Bakan Uraloğlu, Lübnan’da yaşanan olaylarla ilgili İsrail’in çağrı cihazlarını ele geçirip patlayıcı yerleştirmiş olabileceği ya da cihazların bataryalarının kısa devre yaptırılarak patlatılmış olabileceği ihtimallerinin gündemde olduğunu söyledi. Türkiye’de ise benzer bir tehdidin olmadığını tekrarlayan Uraloğlu, yerli üretim ve milli teknolojilerin önemine dikkat çekti.

Son dönemde gündeme gelen kişisel veri sızıntısı iddialarına da değinen Uraloğlu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Pandemi döneminde bu tür tartışmaların yaşandığını ve o dönemde konunun kapandığını söyleyen Uraloğlu, mevcut süreçte Türkiye'nin siber güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğuna dikkat çekti.

GÜNDE 400'DEN FAZLA BÜYÜK SİBER SALDIRI

Siber güvenlik konusunda önemli açıklamalar yapan Uraloğlu, Türkiye’nin bu alanda dünya çapında güçlü bir konuma sahip olduğunu ifade etti. Günde 400’den fazla büyük siber saldırının engellendiğini belirten Bakan, “Dünya genelinde siber güvenlik alanında ilk 10 ülke arasındayız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN