Asal Araştırma'dan çarpıcı anket: Gençler hiçbir kuruma güvenmiyor

Asal Araştırma'dan çarpıcı anket: Gençler hiçbir kuruma güvenmiyor

Asal Araştırma’nın yaptığı anket, Türkiye’de kurumsal güven sıralamasında ordu ve polisin zirvede olduğunu gösterirken, yargı ve medyanın güven açısından son sıralarda yer aldığını ortaya koydu. Ankette gençlerin kurumsal güvene dair olumsuz tutumu dikkat çekti.

Asal Araştırma’nın Türkiye’deki kurumsal güven üzerine yaptığı ankette dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Şirket, vatandaşların kurumlara olan güvenini demografik özelliklere göre ölçümledi.

2-001.jpg

Gençlerin ve üniversite mezunlarının en çok ordu ve polise güven duyduğu, kadınlarda ise Cumhurbaşkanlığına güvenin erkeklere oranla daha yüksek olduğu belirlendi.

1-001.jpg

2 bin katılımcının yer aldığı ankette, medya, yargı ve politikacılar güven açısından en alt sıralarda yer alırken, “Hiçbir kuruma güvenmiyorum” diyenlerin oranı yüzde 18,2’ye ulaştı.

3-002.jpg

En çok güvenilen kurumlar arasında ordu yüzde 19,7 ile birinci sırayı alırken, polis yüzde 16,5 ile ikinci, üçüncü sırada ise yüzde 11,1 ile cumhurbaşkanlığı yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN